Joris Mathijsen hervat groepstraining

30 september 2005, 12:15

Voor Joris Mathijsen is het vandaag (vrijdag) een bijzondere dag. De verdediger stond een half jaar buitenspel door een scheur in een pees van zijn knie, maar mag vrijdag voor het eerst weer helemaal met de groep meetrainen. Donderdag bekeek Mathijsen het duel van AZ met Krylia Sovetov Samara nog vanaf de tribune. "Ik ben denk ik tien jaar ouder geworden tijdens die wedstrijd", zegt de 25-jarige verdediger.

"Het is ontzettend moeilijk om dit soort wedstrijd vanaf de tribune te moeten bekijken", zegt Mathijsen over de thriller van AZ tegen Krylia. "Je hebt veel meer spanning dan normaal in het veld. Het was billenknijpen tot en met de laatste minuut. Je voelt je zo machteloos op de tribune en je leeft ontzettend mee met de wedstrijd. Tegen Sporting vorig seizoen had ik al het gevoel dat ik tijdens de wedstrijd tien jaar ouder geworden was, maar dat was nu weer het geval."

"Je hebt vanaf de tribune toch iets beter overzicht, maar ik weet zelf ook hoe het voelt als je in het veld staat. Zulke wedstrijden zijn echt niet eenvoudig. Natuurlijk had ik vanavond af en toe het gevoel dat ik zelf graag in het veld had willen staan, maar alle jongens hebben ontzettend hun best gedaan. Ik denk dat we uiteindelijk terecht gewonnen hebben. We zijn blijven voetballen, terwijl die Russen alleen maar tegengehouden hebben", vindt Mathijsen.

Voor het spel van Krylia had Mathijsen geen goed woord over. "Ik noem het anti-voetbal wat ze deden. Ze kwamen hier om de 5-3 voorsprong te verdedigen en gingen met het hele team voor de goal liggen. Dat deden ze overigens de eerste wedstrijd ook al. Maargoed, dat mag. Er staat nergens geschreven dat het niet mag."

"Hiervoor heb ik ook al met de groep meegetraind, maar ik deed nog niet mee met de partijspelletjes. Vanaf vrijdag mag ik echt met alles meedoen. Ik kan nog niet precies zeggen wanneer ik weer wedstrijden kan spelen, ik wil eerst even kijken hoe deze week loopt. Misschien kan ik volgende week al in het tweede meedoen, maar misschien duurt het nog twee of drie weken. Ik ga pas weer beginnen met wedstrijden als ik het gras echt weer opvreet", aldus de international.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen