Opgeluchte Beasley lyrisch over Afellay

14 september 2005, 14:14

Bij DaMarcus Beasley overheerst opluchting na het duel met Schalke '04. "In de eerste helft hebben we eindelijk laten zien wat we kunnen", zegt de pas 23-jarige Amerikaan tegen FCUpdate.nl over het spel van PSV tegen de Duitsers. De aanvaller was vooral vol lof over de rol van middenvelder Ibrahim Afellay. "Die jongen speelde als een kerel van 29 die al acht Europacupfinales gespeeld heeft", zegt Beasley vol bewondering.

"Ik ben ontzettend opgelucht dat we hier drie punten gehaald hebben", zegt de kleine Amerikaan over het duel met Schalke. "Vooral in de eerste helft hebben we een aantal kansen gecreëerd. Tactisch stond alles prima en mentaal was iedereen erg sterk. De eerste 45 minuten waren met afstand onze beste 45 minuten van dit seizoen. Ik denk dat we de eerste helft een goede performance neergezet hebben."

Ook over zijn eigen spel was Beasley tevreden. Hij verzorgde de assist bij het doelpunt van Vennegoor of Hesselink en bovendien was hij zelf ook tweemaal dicht bij een treffer. "We hadden veel balbezit en Farfan en ik moesten proberen onze tegenstanders voorbij te gaan om Jan (Vennegoor of Hesselink, red.) in het centrum te ondersteunen. Dat lukte aardig. Met onze snelheid hadden we een belangrijk aandeel in ons aanvalsspel. Het is jammer dat we geen tweede goal maakten, maar ik denk dat we erg tevreden kunnen zijn over ons spel in de eerste helft."

Beasley is nog altijd één van de weinige Amerikaanse profvoetballers in Europa. De wedstrijden van PSV in de Champions League worden volgens de aanvaller niet rechtstreeks uitgezonden in zijn vaderland, maar zijn prestaties worden wel degelijk in de gaten gehouden. "De meeste mensen in Amerika weten dat ik hier speel en dat Tim Howard de doelman is van Manchester United. Mensen volgen onze prestaties op de voet, de sport wordt steeds populairder in de Verenigde Staten."

Vooral het wereldkampioenschap, dat komende zomer gehouden zal worden in Duitsland, zal in de Verenigde Staten nauwlettend gevolgd worden. "We hebben ons een paar weken geleden weer weten te plaatsen, dus dat is ontzettend goed voor de sport in ons land. We moeten nu zorgen dat we weer goed voor de dag komen in Duitsland", aldus de Amerikaan.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen