Poule F: Real en Lyon winnen

28 september 2005, 23:44

Real Madrid heeft zich hersteld van de pijnlijke nederlaag tegen Olympique Lyon op de eerste speeldag. In eigen stadion werd het Griekse Olympiakos met 2-1 verslagen. Het winnende doelpunt werd vlak voor tijd gemaakt door invaller Soldado. Ook Olympique Lyon pakte drie punten. De Fransen wonnen in Noorwegen van Rosenberg.

Hoewel de uitslag wellicht anders doet vermoeden, was Real Madrid heer en meester tegen Olympiakos. Al na negen minuten zette Raúl zijn ploeg op voorsprong. Deze treffer leek de voorbode van een Madrileense show. Tot genoegen van het thuispubliek kreeg Real kans op kans, maar opvallend genoeg slaagden de Madrilenen er niet in om de beslissende tweede treffer te maken.

Olympique Lyon had weinig moeite met het Noorse Rosenborg. Verdediger Chris maakte op slag van rust het enige doelpunt van de wedstrijd. Lyon-middenvelder Juninho was nog enige malen dichtbij een tweede treffer, maar de schade voor Rosenborg bleef bij 0-1.