Poule G: Britse ploegen winnen

13 september 2005, 23:52

Liverpool en Chelsea hebben op de eerste speeldag van de Champions League geen schade opgelopen. Chelsea won in eigen huis krap van Anderlecht (1-0), terwijl titelverdediger Liverpool er in slaagde om Real Betis in huis op de knieën te krijgen (1-2).

De zege van Liverpool kreeg al vroeg in de wedstrijd vorm. Al na twee minuten scoorde Sinama Pongolle op bijzonder fraaie wijze voor de ploeg van Rafael Benitez. De aanvaller wist met een subtiel lobje de Betis-doelman te verschalken. Doordat het doelpunt van Pongolle al in de tweede minuut viel, tekende titelverdediger Liverpool voor de eerste treffer in de Champions League van deze jaargang.

Al na een kwartier leek het duel beslist, toen Luis Garcia Liverpool op 0-2 zette. De voorbereiding op deze goal kwam op naam van Boudewijn Zenden, die in de basisformatie van Liverpool stond. In het vervolg van de wedstrijd zette Betis, een debutant in het kampioenenbal, alles op alles om terug in de wedstrijd te komen. Vlak na rust scoorde Arzu de aansluitingstreffer voor de Spanjaarden, maar verder liet Liverpool het niet komen.

Ook Chelsea won haar eerste wedstrijd door een vroeg doelpunt. Na 19 minuten zette middenvelder Frank Lampard de Britten op voorsprong tegen Anderlecht, waarna een slachtpartij in de maak leek. Chelsea, met Arjen Robben in de basis, slaagde er echter niet in om nog meer doelpunten te maken. Tot teleurstelling van de neutrale fans eindigde het duel in een enigszins tegenvallende 1-0.