Poule G: Liverpool en Chelsea stellen teleur

29 september 2005, 00:01

De kraker tussen Liverpool en Chelsea is uitgelopen op een teleurstelling. Alleen het eerste half uur van de wedstrijd tussen beide Engelse ploegen was de moeite waard, het laatste uur was ronduit saai. Uiteindelijk waren beide teams dik tevreden met 0-0. De andere wedstrijd in de poule werd door Real Betis met 0-1 gewonnen van Anderlecht.

De ontmoeting tussen Liverpool en Chelsea was eigenlijk alleen vóór de wedstrijd echt interessant. Vanuit beide kampen werd in de media uitvoerig stilgestaan bij deze Battle of Britain en de messen leken geslepen. Op het veld bleek echter dat beide teams het belangrijker vonden om niet te verliezen, dan om te winnen.

In eigen stadion slaagde Anderlecht er niet in om een einde te maken aan de negatieve serie van acht nederlagen op rij in de Champions League. In Brussel was Real Betis duidelijk een maatje te groot voor de Belgische ploeg. In de eerste helft hield doelman Proto zijn doel nog een aantal keer knap schoon, maar in de tweede helft had hij geen antwoord op een bekeken schuiver van Oliveira. Dit bleek het enige doelpunt van de wedstrijd, waardoor Anderlecht haar negende nederlaag op rij moest incasseren.