PSV-aanwinst Reiziger heeft er zin in

1 september 2005, 01:06

Na ruim negen jaar keert Michael Reiziger terug op de Nederlandse velden. De 72-voudig international tekende woensdag een tweejarig contract bij PSV en wil in Eindhoven op jacht gaan naar prijzen. "Voetballen in Engeland was mooi, maar ik wil meestrijden om de prijzen. Daarom ben ik naar PSV gekomen", zegt de ambitieuze Reiziger in een exclusief interview met FCUpdate.nl-verslaggever Roland Mather.

Reiziger stond nog tot het eind van dit jaar onder contract bij het Britse Middlesbrough. Toch hoefde de verdediger niet lang na te denken toen PSV interesse toonde. "Een paar dagen geleden hoorde ik dat PSV interesse had, daarna was het natuurlijk de vraag wat Middlesbrough zou doen. Zelf moest ik ook natuurlijk over de situatie nadenken, maar ik was er vrij snel uit dat ik naar PSV wilde. Middlesbrough heeft vervolgens goed meegeholpen. Ik ben daar aan de ene kant wél verbaasd over, maar aan de andere kant ook niet. Zakelijk gezien was het logisch, ik was aan het eind van dit seizoen transfervrij dus voor de club maakte het niet veel uit. Nu hebben ze nog wat geld kunnen besparen. Maar het was voor mij natuurlijk heel lekker dat ze mee hebben gewerkt aan deze transfer."

 

{image[240525][left-half][]}Toen Reiziger ruim een jaar geleden van FC Barcelona overstapte naar Middlesbrough, liet hij nog weten dat spelen in de Premier League een droom voor hem was. Ondanks zijn vervroegde vertrek uit Engeland is hij nog altijd vol lof over de Engelse competitie. "Spelen in de Premier League is mooi. Mooie wedstrijden, mooie stadions, mooie velden. Er is alleen wel een 'maar', anders zou ik hier nu niet staan. Ik miste het om mee te doen om de prijzen. Bij PSV kan dat wel, met deze groep kunnen we komend seizoen prijzen halen."

Vorige week nog ging Middlesbrough, met Reiziger in de basis, met 0-3 onderuit tegen Charlton Athletic. "Tsja, PSV had zich eigenlijk op geen beter moment kunnen melden", lacht Reiziger. "Achteraf kwam die wedstrijd voor mij op een prima moment. Na een dergelijke wedstrijd is het makkelijk beslissen", zegt de 32-jarige verdediger met een grote glimlach.

{image[240530][right-half][]}Eerder dit seizoen was ook Ajax, de club waar Reiziger in de jaren '90 lange tijd voor speelde, op zoek naar een verdediger. De Amsterdamse club zocht heel de wereld af naar een vleugelverdediger, maar kwam in tegenstelling tot PSV niet bij Reiziger terecht. "Ik weet niet precies wat Ajax zocht. Ik weet alleen wat PSV wilde, omdat ik ook natuurlijk veel contact heb met Phillip (Cocu, red.). Phillip en ik kennen elkaar natuurlijk heel goed, we hebben jarenlang samengespeeld bij Barcelona en het Nederlands elftal. Ik heb verder geen contact gehad met andere clubs uit Nederland of uit het buitenland. Dat komt omdat het natuurlijk in eerste instantie niet aan de orde was dat ik weg zou gaan bij Middlesbrough", zegt Reiziger over het uitblijven van interesse uit Amsterdam.

Reiziger zal vermoedelijk pas op 10 september zijn debuut maken voor PSV, omdat de competitie komend weekend stil ligt door alle interlands. "Dat komt mij heel goed uit", zegt Reiziger. "Ik ben er net, dus ik moet nog een hoop dingen regelen." Ondanks zijn leeftijd ziet Reiziger het avontuur bij PSV niet als zijn laatste kunstje. "Ik voel me nog heel jong. Ik voel me heel energiek, ben fit en ik heb er veel zin in." Ook het WK in Duitsland heeft Reiziger nog niet uit zijn hoofd gezet. "Natuurlijk hoop ik daar op. Oranje is altijd een optie voor mij geweest", aldus de 72-voudig international.  

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen