PSV wint Europese ouverture van Schalke

Ger
13 september 2005, 22:51   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

In het nieuwe seizoen van de Champions League heeft PSV een goede start gemaakt. In eigen huis won de Eindhovense ploeg, vorig seizoen nog halve finalist, met 1-0 van Schalke 04. Jan Vennegoor of Hesselink maakte na een half uur de enige treffer van de avond.

Door de afwezigheid van Alex en Michael Ball moest PSV-trainer Guus Hiddink in zijn achterste linie improviseren. Tegen Schalke maakte Eric Addo zijn opwachting in het centrum van de verdediging. De 26-jarige Ghanees kwam vorig seizoen slechts tweemaal in actie voor de Eindhovense club. Naast Addo vormden André Ooijer, Michael Reiziger en Theo Lucius de PSV-defensie.

Ondanks de omzettingen bleek de Eindhovense formatie tegen Schalke de bovenliggende partij. PSV acteerde verrassend genoeg als een eenheid en wist in de eerste helft meerdere mogelijkheden te creëren. Schalke, vorig seizoen als tweede geëindigd in de Bundesliga, maakte een matte indruk en loerde voornamelijk op de counter. Voor de rust wist de Duitse ploeg geen kans van betekenis af te dwingen.

De thuisploeg kwam na 33 minuten verdiend op voorsprong door Jan Vennegoor of Hesselink. Uit een hoekschop van DaMarcus Beasley mocht de lange spits ongedekt inkoppen. PSV liet zich na de treffer niet terugzakken, maar ging juist enthousiast op zoek naar een grotere voorsprong. Het leverde kansen op voor onder meer Phillip Cocu en Beasley.

Na de pauze leek de energie bij PSV te zijn weggevloeid. De Eindhovense ploeg liet zich terugdringen door Schalke en mocht van geluk spreken dat Ebbe Sand na een uur verzuimde de gelijkmaker te {image[240742][right-half][]}produceren. De Deense spits kon uit een hoekschop vrij inkoppen, maar hij kreeg de bal niet goed op zijn hoofd.

PSV maakte nog maar weinig klaar; toch had de thuisploeg via Afellay een uitgelezen kans om in de 85ste minuut de wedstrijd te beslissen. Op een diepe bal van Lucius had de jonge middenvelder een vrije doortocht naar het doel van Schalke, maar zijn slappe inzet werd gekeerd door sluitpost Frank Rost. Vlak voor tijd kopte Sören Larsen namens de bezoekers nog voorlangs het doel van Gomes. 

Phillip Cocu was na afloop van dik tevreden. "De eerste wedstrijd winnen, ook nog thuis, is heel belangrijk in de Champions League", zei de PSV-aanvoerder. "We hebben drie punten, daar gaat het om. Dit is heel goed voor het vertrouwen in de ploeg. Vooral in de {image[240743][left-half][]}tweede helft hadden we het moeilijk. We kwamen er te weinig uit. Toch bleven we goed in de organisatie spelen. Vooral Addo en Simons verdienen een compliment. Simons zette het goed neer en Addo speelde alsof hij al jaren op die positie staat. Toch hebben we het vooral met elkaar gedaan. Als team hebben we de overwinning eruit gesleept en dat met al die nieuwe jongens. Knap hoor."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen