Raúl passeert Alfredo di Stefano

29 september 2005, 10:13

Raúl Gonzales heeft woensdagavond Europacup-historie geschreven. De Spaanse aanvaller maakte tegen Olympiakos zijn vijftigste doelpunt in het belangrijkste Europese bekertoernooi, waarmee hij het record van Real Madrid-legende Alfredo di Stefano (49 goals) uit de boeken heeft geschoten.

Alfredo di Stefano maakte in de jaren '50 en '60 in totaal 49 treffers in het Europacup I-toernooi, de voorloper van de huidige Champions League. In die periode loodste hij Real Madrid liefst vijf keer naar de winst in het belangrijkste Europese bekertoernooi. 

Opvallend genoeg heeft Di Stefano zijn record nu dus verloren aan een andere speler van Real Madrid. Raúl Gonzalez, de man die al sinds 1994 voor de Koninklijke uitkomt, mag zich sinds woensdagavond officieel recordhouder noemen. Het is echter de vraag hoe lang Raúl kan genieten van dit record. Onze landgenoot Ruud van Nistelrooy staat vierde op deze lijst, met 43 doelpunten. Gezien de scoringsdrift van de spits van Manchester, is de kans groot dat Van Nistelrooy een gooi zal doen naar de koppositie van Raúl.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen