Vennegoor: "Ik ben de zoveelste in de rij"

5 september 2005, 13:37

Jan Vennegoor of Hesselink had zaterdag een belangrijke bijdrage aan de zege van het Nederlands elftal tegen Armenië. De spits kwam in de tweede helft in het veld en won prompt een cruciaal luchtduel waardoor Ruud van Nistelrooy de 0-1 binnen kon schieten. De nuchtere PSV'er blijft echter voorzichtig over zijn rol bij Oranje. "Je moet realistisch zijn, we hebben ontzettend veel fantastische spitsen", zegt Vennegoor of Hesselink tegenover FCUpdate.nl.

"De laatste keren dat het Nederlands elftal bij elkaar was, zat ik er meestal bij", stelt de lange PSV-spits tevreden vast. "Het is dan ook niet zo dat ik voor mezelf het WK uit mijn hoofd gezet heb, maar ik weet wel dat er ontzettend veel goede spitsen zijn in Nederland. Je weet natuurlijk dat je gewoon de zoveelste in de rij bent. Aan de andere kant zegt dat niet zo veel, want de bondscoach heeft altijd wel een aantal verrassingen in zijn groep. Het zou hartstikke leuk zijn als ik mee mag naar Duitsland."

Ondanks zijn goede spel vorig seizoen was PSV deze zomer naarstig op zoek naar een nieuwe spits. Salomon Kalou bleek niet haalbaar, waarna Arouna Koné aangetrokken werd. Toch maakt Vennegoor zich geen zorgen over zijn positie. "Ik ga er gewoon vanuit dat ik het vertrouwen houd van de trainer. Vertrouwen is ontzettend belangrijk voor een spits, het geeft een beetje extra rust. Als je weet dat je elke week speelt, kan je op het moment dat het even minder gaat toewerken naar het moment dat het weer beter gaat, zonder dat je bang hoeft te zijn dat je op de bank terecht komt. Dat is misschien wel het allerbelangrijkste voor een spits. Voorlopig duidt alles er op dat ik komend seizoen dat vertrouwen weer heb."

Vennegoor of Hesselink zag deze zomer veel teamgenoten Eindhoven verlaten. Van het succesvolle team van vorig seizoen maakten Van Bommel, Vogel, Bouma, Park en Lee de overstap naar een buitenlandse ploeg. Zelf wilde Vennegoor graag in Eindhoven blijven. "Er is wel wat interesse geweest uit het buitenland, maar PSV heeft me een heel mooie aanbieding gedaan om mijn contract te verlengen. Ik heb daar even voor mezelf over nagedacht en uiteindelijk waren we er vrij snel uit. Mijn contract liep af medio 2006, maar we hebben dit nu verlengd tot de zomer van 2008."    

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen