Afellay: "Pijn lijden hoort er bij"

19 oktober 2005, 15:00

Met Robert in de punt van de aanval kan PSV zich gaan opmaken voor een heet avondje in Milaan. Nu spits Koné ontbreekt, zal veel afhangen van de aanvoer vanaf het middenveld. Tegen Milan zal dit vooral verzorgd moeten worden door Ibrahim Afellay. De pas 19-jarige middenvelder heeft zich in recordtempo opgewerkt tot een cruciale schakel in het elftal van PSV. Toch zal het voor hem in elk geval een zware avond worden. "De Ramadan is toch een factor die meespeelt in een wedstrijd", zegt hij tegen FCUpdate.nl.

Voor Afellay wordt de wedstrijd tegen AC Milan in elk geval een bijzondere ervaring. "Ik ken die jongens eigenlijk alleen van de televisie", zegt Afellay over de Italiaanse opponent van PSV. "Normaal zat ik thuis om kwart voor negen naar de Champions League te kijken en dan zie je al die grote namen lopen. Vanavond mag ik misschien zelf tegen die jongens spelen. Ik heb er niet echt woorden voor, maar het gaat denk ik sowieso fantastisch worden om mee te maken."

"De zon gaat elke dag twee, drie minuten eerder onder", weet Afellay. "Het scheelt wat dat betreft ook dat we tegen Milan pas om 20.45 uur spelen, tegen AZ was dat nog om 19.30 uur. Zaterdag mocht ik pas drie kwartier voor de wedstrijd even snel wat eten, maar dat is dan ook niet meer dan een Nutricia-pakje of iets dergelijks. Vanavond zal de zon rond half zeven ondergaan, dus dat scheelt al een heleboel. Die paar minuutjes merk je echt! Maar goed, het laatste uur duurt altijd ontzettend lang. Dat is altijd wel een bikkelfase", zegt de middenvelder.

"Het is belangrijk om af en toe pijn te lijden", vertelt Afellay tenslotte. "Het is niet goed om bij elk pijntje of elk wissewasje te stoppen. Pijn hoort er bij en van zulke periodes wordt je uiteindelijk toch alleen maar sterker."

Een meevaller voor PSV is dat Jefferson Farfan en Michael Reiziger allebei kunnen spelen. Farfan zal naast Robert en Beasley de aanval completeren, terwijl Reiziger waarschijnlijk de plaats in zal nemen van Michael Lamey.

Vermoedelijke opstelling PSV: Gomes- Ooijer, Addo, Alex, Reiziger- Afellay, Simons, Cocu- Farfan, Robert, Beasley

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen