AZ en Heerenveen openen met lastige klus

20 oktober 2005, 15:01

Met een 0-1 zege op Lokomotiv Moskou heeft het Spaanse Espanyol woensdag de groepsfase van het UEFA Cup-toernooi geopend. Vanavond is het de beurt aan de twee Nederlandse deelnemers om een eerste stap te zetten richting de derde ronde. Gemakkelijk zal dat echter niet worden. AZ moet in de Oekraïne aantreden tegen Dnjepr Dnjepropetrovsk, terwijl SC Heerenveen op het sterke Dinamo Boekarest stuit.

Voor zowel AZ als Heerenveen zal het een hele klus worden om overeind te blijven in het voormalige Oostblok. Groepshoofd AZ stuit met Dnjepr Dnjepropetrovsk op een ploeg die vorig seizoen indruk maakte met gegroepeerd en technisch verzorgd voetbal. In de UEFA Cup regen de Oekraïners destijds ploegen als Maccabi Haifa, Club Brugge, Austria Wien en FC Utrecht (1-2, in Utrecht) aan de zegekar. In de derde ronde legden de Oekraïners het vervolgens net (1-0 en 2-2) af tegen Partizan Belgrado.

Dit seizoen lijken de Oekraïners iets aan kracht te hebben ingeleverd, maar desondanks had Dnjepr geen enkele moeite om de groepsfase van de UEFA Cup te bereiken. Tegen het Schotse Hibernian werd buitenshuis met 0-0 gelijkgespeeld, om vervolgens in eigen stadion met 5-1 over de kansloze Schotten heen te razen. Spits Melatsjenko was tijdens dit duel met twee treffers de grote man bij de Oekraïners.

Ook SC Heerenveen stuit op een uiterst lastige tegenstander. Dinamo Boekarest is weliswaar geen Europese top, maar bewees in de eerste ronde dat het wel degelijk uitstekend kan voetballen. Everton, dat vorig seizoen als vierde eindigde in het Premiership, werd in Boekarest met 5-1 van het kastje naar de Roemeense muur gestuurd. Bratu scoorde tijdens dit duel tweemaal, maar vooral spits Claudio Niculescu geldt als een uiterst gevaarlijke speler bij de Roemenen.

Gertjan Verbeek

Gertjan Verbeek

Verbeek kan tegen Dinamo beschikken over een vrijwel fitte selectie. De oefenmeester zal hoogstwaarschijnlijk de zelfde elf spelers de wei in sturen die afgelopen zaterdag NAC Breda met 0-3 wisten te verslaan.

Vermoedelijke opstelling SC Heerenveen:

Waterman- Drost, Seip, Breuer, Hansson- Kissi, Bosvelt, Pranjic- Nilsson, Huntelaar, Yildirim

Vermoedelijke opstelling AZ:

Timmer- Steinsson, Jaliens, Opdam, De Cler- Landzaat, Huysegems, Schaars- Sektioui, Arveladze, Perez

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen