Castelen: "We moeten leren van onze fouten"

3 oktober 2005, 13:15

Feyenoord heeft in drie dagen tijd twee pijnlijke nederlagen moeten incasseren. Na de uitschakeling in het UEFA Cup-toernooi tegen Rapid Boekarest gingen de Rotterdammers zondag met 3-1 onderuit tegen FC Utrecht. Dat was gezien het spelbeeld volledig terecht, vindt aanvaller Romeo Castelen, die overigens geen reden ziet om in paniek te raken. "Misschien hadden we dit nodig om even te beseffen dat we een tandje hoger moet schakelen om koploper te blijven", zegt hij tegen FCUpdate.nl.

Op de zege van Utrecht viel zondag niets af te dingen, moest Castelen toegeven. "Utrecht was veel feller. Wij hebben niet ons beste spel laten zien en dat verdien je het ook niet om te winnen. Er ging in het eerste uur te veel fout bij ons. Utrecht was telkens net een stap eerder bij de bal en daardoor kom je uiteindelijk tekort."

Pas in het laatste half uur leek Feyenoord wakker te worden. Mede doordat Salomon Kalou centraal ging spelen achter Dirk Kuyt, creëerde de ploeg plotseling een aantal mogelijkheden. "We kregen na die omzettingen iets meer ruimte om te voetballen. Als je met drie spitsen speelt, krijg je elk keer dubbele dekking. Met vier spitsen moeten de verdedigers natuurlijk hun aandacht verdelen en daardoor krijg je aan de buitenkant wat meer ruimte. Dat is wat lekkerder voetballen."

"We wilden tegen Utrecht graag rechtzetten wat er donderdag fout gegaan was. Helaas is dat niet gelukt, maar daar kunnen we nu niks meer aan veranderen. Het is nu belangrijk om van onze fouten te leren en gewoon verder te gaan waarmee we bezig zijn", zegt de snelle aanvaller.

Feyenoord heeft twee weken de tijd om van haar fouten te leren, want door het interlandvoetbal van de komende week ligt de competitie voorlopig even stil. Ook Castelen moet Nederland deze week vertegenwoordigen, maar niet op de manier waarop hij zelf waarschijnlijk gehoopt had. "Ik moet me melden bij Jong Oranje", vertelt 22-jarige aanvaller, die wel tot de voorselectie van bondscoach Marco van Basten behoorde. "Natuurlijk is het een tegenvaller als je dan afvalt, je hoopt altijd bij de eerste selectie te horen."

Desondanks heeft Castelen er geen enkele moeite mee om zich op te laden voor de duels met Jong Oranje. "We moeten ons met Jong Oranje ook zien te kwalificeren en daar wil ik graag mijn steentje aan bijdragen." Via Jong Oranje en Feyenoord wil Castelen zich vervolgens terugvechten in de selectie van Van Basten. "Hopelijk behoor ik aan het eind van het jaar weer tot de selectie. Ik moet gewoon keihard werken en goed voetballen. Als dat lukt, heb ik er veel vertrouwen in dat ik weer terug kan keren bij Oranje."

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen