Danny Koevermans schikt zich in zijn rol

1 oktober 2005, 15:00

Danny Koevermans was donderdagavond de gevierde man in Alkmaar. De spits kwam in de tweede helft tegen Krylia Sovetov Samara als breekijzer in het veld en scoorde prompt de belangrijke tweede treffer voor AZ. "Dit kan toch niet mooier?", vindt Koevermans, die geen enkele moeite heeft om zich te schikken in zijn rol als invaller. "Shota is eerste spits, dat is gewoon duidelijk."

De laatste jaren maakte Koevermans furore in de Gouden Gids Divisie, waar hij in dienst van Sparta het ene na het andere doelpunt maakte. In drie seizoenen tijd wist Koevermans liefst 54 keer het net te vinden, waarmee hij een transfer verdiende naar AZ. In Alkmaar moet hij echter genoegen nemen met een rol als pinchhitter. "Ik wist van tevoren wat mijn rol was bij AZ en dat is nog steeds zo. Het is keurig tegen me verteld dat het team me dit jaar vooral nodig heeft als invaller", zegt de 26-jarige spits over zijn rol bij AZ.

Het doelpunt van Koevermans tegen Krylia Sovetov was zijn eerste treffer in dienst van AZ. "Zoiets is natuurlijk fantastisch, je droomt er van om op deze manier je eerste doelpunt te maken. Dit kan niet beter. Ik scoor en we gaan door naar de volgende ronde, dus het was voor mij een fantastische avond. We gingen tegen die Russen op een gegeven moment alles of niets spelen. Vervolgens kreeg die spits de rode kaart, waardoor ze voorin helemaal niks meer hadden. Dat was in mijn ogen het breekpunt in de wedstrijd, meer nog dan mijn doelpunt."

"Eigenlijk zat alles een beetje mee donderdag", blikt Koevermans nog eenmaal terug op de enerverende UEFA Cup-wedstrijd tegen Krylia. "We scoren vlak voor rust de belangrijke gelijkmaker, zij krijgen rood, ik scoor als invaller en tenslotte krijgen we vijf minuten voor tijd een strafschop mee."

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen