FIFA-onderzoek naar relatie PSV en Chelsea

Ger
15 oktober 2005, 12:59

De FIFA is een onderzoek begonnen naar de relatie tussen PSV en Chelsea. De wereldvoetbalbond stelt met de actie de eerlijkheid in de competities te willen waarborgen. Centraal in het onderzoek staat het internationale voetbalnetwerk van de steenrijke eigenaar van Chelsea, Roman Abramovich. 

De relatie tussen PSV en de Engelse kampioen werd onder meer zichtbaar bij de transfer van Alex. Doordat Chelsea heeft bijgedragen in de transfersom, is de club deels eigenaar van de verdediger. Naast PSV heeft Abramovich ook banden met FC Porto, Corinthians, CSKA Moskou en Dinamo Moskou. 

In 2004 wilde de Russische miljardair volgens De Volkskrant ook een overeenkomst sluiten met Ajax. Abramovich toonde met name interesse in de jeugdopleiding van de Amsterdamse club. Arie van Eijden, algemeen directeur van Ajax, besloot er niet op in te gaan. "Voor je het weet, ben je niet meer de baas over je eigen club", liet Van Eijden weten. 

Jeu Sprengers, voorzitter van de KNVB en penningmeester van de UEFA, is blij met het FIFA-onderzoek: "De eerlijkheid van voetbalcompetities is in het geding. Het is nodig dat dit soort zaken transparant wordt, zeker ook voor het publiek", reageerde Sprengers zaterdag in het Radio 1-journaal

"In principe is hier niets onwettigs aan, maar het is zaak deze banden heel goed in de gaten te houden en er strenger naar te kijken", meent Sprengers. "Er is niks mis met contacten tussen clubs, maar als dit tot een monopolie leidt gaat dit ten koste van de competitie. In Engeland zien we al dat de publieke belangstelling terugloopt omdat men al weet wie er kampioen gaat worden." 

PSV-voorzitter Rob Westerhof (foto) reageerde geërgerd op de berichten over een onderzoek naar de band tussen zijn club en Chelsea. "Wij weten niks van een onderzoek en met het huren van een speler is ook niets mis. Dat gebeurt in de Nederlandse competitie tenslotte ook. Daarin worden ook spelers van elkaar gehuurd."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen