Makaay maakt zich geen zorgen

31 oktober 2005, 12:44

Het zijn zware tijden voor Roy Makaay. De spits van Bayern München wacht al bijna duizend minuten op zijn volgende doelpunt en de kans lijkt aanwezig dat hij komende zomer niet tot de selectie van het Nederlands elftal zal behoren voor het WK. Voor de wedstrijden tegen Tsjechië en Macedonië behoorde Makaay niet tot het keurkorps van Marco van Basten, maar de spits maakt zich niet druk. "Ik ben er van overtuigd dat ik naar het WK ga", zegt de 30-jarige aanvaller in een interview met FCUpdate.nl.

In Duitsland snapt niemand er wat van. Bij onze oosterburen is iedereen er van overtuigd dat Bayern München de beste club van Europa is en Makaay is bij de ploeg van trainer Felix Magath de onomstreden spits. Aangezien ook in Duitsland één plus één nog altijd twee is, geldt Makaay voor de Duitsers als een absolute wereldspits. In Nederland ziet men dat echter anders. De spits heeft in Oranje nog nooit weten te overtuigen en de huidige vorm van de spits is koren op de molen van zijn critici.

"Als ik nou veel kansen zou verprutsen, zou ik me veel meer zorgen maken. Kijk, natuurlijk wil ik graag scoren. Soms zit ik naar bepaalde acties van mezelf te kijken op de televisie en dan denk ik: 'misschien had ik beter dit of dat kunnen doen'. Ik zit gewoon even in een fase waarin het even niet meezit, ik heb ook een aantal keer de lat geraakt en ballen van mij zijn ook regelmatig net van de lijn gehaald. Iedere voetballer maakt wel eens zo'n periode door, het wordt door de buitenwacht ontzettend opgeklopt. Ik maak me er zelf niet zo druk om", zegt de voormalige aanvaller van Vitesse, Tenerife en Deportivo la Coruña.

Komende week wordt de selectie bekend gemaakt voor de oefeninterland tegen Italië. Makaay denkt niet dat zijn gebrek aan doelpunten bij Bayern voor bondscoach Van Basten een reden kan zijn om hem opnieuw buiten de selectie te laten. "Ik ben een optimistisch mens. Tegen Tsjechië zat ik er niet bij, maar ik heb die weken destijds benut om weer helemaal fit te worden. De weken voorafgaand aan de wedstrijd tegen de Tsjechen had ik last van een knieblessure, dus het was lekker dat ik even rustig te tijd kon nemen om alles helemaal te laten genezen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen