Mourinho tevreden na gala-vertoning Chelsea

20 oktober 2005, 10:50

Er staat voorlopig geen maat op Chelsea. De ploeg van José Mourinho blijft haar wedstrijden winnen en doet dat bovendien met prachtig voetbal. Tegen Real Betis (4-0) gaven de Londenaren een eersteklas show weg, met middenvelder Michael Essien als onmisbare regisseur.

Chelsea kreeg in het verleden vaak het verwijt dat het te defensief zou spelen, maar Mourinho is bezig om zijn critici de mond te snoeren. "Na 13 doelpunten tegen Liverpool, Bolton en Betis moet iedereen toch zien dat het onze intentie is om te winnen, mooi voetbal te spelen en veel goals te maken. Iedereen weet inmiddels dat Chelsea een heel sterk team is."

"Het begin van de wedstrijd tegen Betis was fantastisch. Beide ploegen speelden vol op de aanval en Betis begon erg sterk. We hadden moeite om de wedstrijd onder controle te krijgen. Na de 1-0 veranderde het spelbeeld volledig. We kregen grip op de wedstrijd en liepen vrij eenvoudig uit naar 4-0. De doelpunten kwamen vanzelf en ik had het gevoel dat bij de spelers van Betis de moed langzaam maar zeker in de schoenen zakte", aldus Mourinho.

Aanvoerder John Terry had vooral oog voor de prestatie van zijn ploeggenoot Michael Essien. De Ghanees kwam deze zomer naar Londen en heeft zich inmiddels ontwikkeld tot een cruciale schakel in de blauwe machine. "Hij is van een speciaal niveau. De eerste weken had hij het even moeilijk om te wennen aan de ploeg, maar tegen Betis speelde hij fantastisch."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen