Ajax kan belangrijke slag slaan tegen Thun

2 november 2005, 13:50

Ajax is vanavond één van de vele ploegen die een reuzenstap kan zetten richting de tweede ronde van de Champions League. De Amsterdammers staan bij winst in Zwitserland tegen FC Thun al met anderhalf been in de volgende ronde van het prestigieuze clubtoernooi. Ook Arsenal, Bayern München, en FC Barcelona kunnen woensdagavond een belangrijke slag slaan. FCUpdate.nl zet uitgangspunten even op een rijtje.

In groep A aast Juventus op eerherstel. De Italianen verloren twee weken geleden met 2-0 van Bayern München en gingen bovendien afgelopen weekend in de competitie onderuit tegen AC Milan. De Oude Dame ontvangt vanavond in Turijn Bayern München. Bij winst zijn de Duitsers praktisch verzekerd van de volgende ronde, bij een nederlaag komen de Italianen op gelijke hoogte. In België speelt Club Brugge tegen Rapid Wien. Mocht Brugge er in slagen om, evenals twee weken geleden, de Oostenrijkers te verslaan is de ploeg verzekerd van minimaal de derde plaats in de groep.

Groep C wordt aangevoerd door FC Barcelona. De Catalanen pakten al zeven punten en kunnen in eigen stadion tegen Panathinaikos plaatsing voor de volgende ronde veiligstellen. De statistieken spreken in elk geval in het voordeel van de ploeg van Frank Rijkaard. Panathinaikos speelde immers al vijf keer een Europees duel in Spanje, maar slaagde er nog nooit in om minimaal een punt te pakken. In het andere duel van de poule speelt Werder Bremen in eigen stadion tegen Udinese. Voor de Duitsers is winst noodzakelijk, anders lijkt het Champions League-avontuur voorbij.

{image[240799][right-half][]}Groep D is voorlopig ongemeen spannend. Manchester United was de grote favoriet in de poule, maar de Britten slagen er voorlopig niet in om te imponeren. Na het teleurstellende gelijkspel op Old Trafford tegen Lille, moeten de Britten winnen in Frankrijk om de leiding in de groep te behouden. Benfica, de ploeg van Ronald Koeman, speelt in eigen stadion tegen Villarreal. De Portugezen verloren in de historie van de Champions League nog nooit een thuiswedstrijd en kunnen bij winst de leiding overnemen van Manchester.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen