AZ met vertrouwde namen tegen Middlesbrough

24 november 2005, 15:39

AZ-trainer Louis van Gaal doet voor het UEFA Cup-duel met Middlesbrough hoogstwaarschijnlijk een beroep op dezelfde elf spelers die afgelopen zondag in de basis stonden tegen FC Groningen. De IJslander Gretar Steinsson zal hierdoor opnieuw starten als rechtsback, terwijl Tarik Sektioui nog altijd de voorkeur krijgt boven de inmiddels volledig herstelde Martijn Meerdink.

Na de 1-2 zege op Dnjepr Dnjepropetrovsk kan AZ het duel met Middlesbrough met vertrouwen tegemoet zien. De Alkmaarder hebben door de zege in de Oekraïne inmiddels een riante uitgangspositie om de groep te overleven. Een eventuele nederlaag tegen de Britten zou dan ook geen grote gevolgen hebben, maar de mannen van Louis van Gaal zullen er veel voor over hebben om dat te voorkomen. In de historie van de Alkmaarderhout verloor AZ immers nog nooit een Europees duel op eigen bodem. De Alkmaarders zullen deze staat van dienst graag in stand willen houden tot en met het eind van het seizoen, wanneer verhuisd zal worden naar het nieuwe DSB-Stadion.

Ook Middlesbrough kan buigen op een comfortabele uitgangspositie. De Britten wonnen reeds van Grasshoppers en Dnjepr Dnjepropetrovsk en staan derhalve al met anderhalf been in de volgende ronde. Bij een zege, of zelfs een puntendeling, in Alkmaar is de ploeg van Steve McClaren verzekerd van een plaats in de derde ronde. Bij Middlesbrough zullen George Boateng en Jerrel Hasselbaink in de basis beginnen. Of spits Mark Viduka kan spelen, is nog altijd onzeker.

Vermoedelijke opstelling AZ: Timmer- Steinsson, Mathijsen, Jaliens, De Cler- Van Galen, Landzaat, Schaars- Sektioui, Arveladze, Perez

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen