Cambuur heeft 130.000 euro binnen via belactie

Ger
18 november 2005, 14:05

Het noodlijdende Cambuur Leeuwarden heeft met een belactie door spelers, trainers en sponsor inmiddels 130.000 euro opgehaald. De Friese club heeft 600.000 euro nodig om het lopende seizoen af te maken. De totale schuld van Cambuur omvat liefst 8 miljoen euro. 

Mocht dat geld er niet voor het einde van dit jaar komen dan dreigt een faillissement. De belactie met trainer Roy Wesseling en de spelers Martijn Roosenburg, Ale Geert de Vries en René van Rijswijk begon woensdag. Voor een bijdrage van 1000 euro kunnen bedrijven de rest van het seizoen twee stoelen op de hoofdtribune en toegang tot het vipgedeelte krijgen. De belactie gaat nog zeker twee weken door.

Ook twee Leeuwarder autobedrijven zijn een actie gestart om hun favoriete club financieel bij te staan. Iedere koper van een nieuwe auto ontvangt gratis een seizoenkaart. De bedrijven geven per verkochte auto een geldbedrag aan Cambuur, zo maakte de club vrijdag bekend. 

De financiële crisis bij Cambuur kwam enkele weken geleden aan het licht, nadat het bestuur opstapte. Inmiddels probeert een interim-bestuur onder leiding van voorzitter Harjan van Dam de club uit de eerste divisie van de ondergang te redden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen