CSKA-coach wil UEFA Cup prolongeren

1 november 2005, 12:21

SC Heerenveen krijgt donderdag een tegenstander op bezoek die tot op haar tanden gemotiveerd is. Titelverdediger CSKA Moskou is uit op eerherstel nadat het haar eerste wedstrijd in de UEFA Cup twee weken geleden met 1-2 verloor van Olympique Marseille. "Die wedstrijd hadden we pech, maar we kunnen onze titel dit jaar absoluut prolongeren", denkt CSKA-coach Valeri Gazzaev.

CSKA Moskou verraste vorig seizoen vriend en vijand door met fraai countervoetbal de UEFA Cup voor zich op te eisen. In de finale werd gastheer Sporting Lissabon met 1-3 aan de kant gezet en daarmee schreef de équipe van Gazzaev historie. "Sinds de tijd van de Svojet-Unie had geen enkele Russische ploeg meer een grote Europese prijs gepakt. Onze UEFA Cup-winst bracht een golf van nationaal enthousiasme met zich mee", zegt Gazzaev in het UEFA Magazine.

Dat aan de top blijven moeilijker is dat aan de top komen, ondervond CSKA twee weken geleden in het verloren (1-2) thuisduel met Marseille. Toch was dat resultaat volgens Gazzaev niet meer dan een incident. "We hadden gewoon pech. We hebben de hele wedstrijd gedomineerd, maar we maakten de kansen niet af. We slaagden er zelfs niet in om een strafschop binnen te schieten."

Gazzaev is optimistisch over de kansen van zijn ploeg voor de rest van het toernooi. "Ik denk dat we onze titel kunnen prolongeren. Dat zal niet gemakkelijk worden, maar ik denk dat het mogelijk is. Maar goed, ons eerste doel is natuurlijk om ons te plaatsen voor de volgende ronde."

In de historie van de UEFA Cup is alleen Real Madrid er ooit in geslaagd om haar titel te verdedigen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen