Dag des oordeels voor laatste WK-plaatsen

15 november 2005, 21:00

De lange WK-kwalificatiecyclus, die al meer dan twee jaar geleden van start ging, nadert zijn einde. Woensdag vechten tien teams in rechtstreekse confrontaties om de laatste vijf startbewijzen voor het mondiale eindtoernooi in Duitsland. Om 10.00 uur trappen Australië en Uruguay de allesbeslissende kwalificatiedag af, in de middag gevolgd door Bahrein en Trinidad & Tobago. In de avonduren zullen tenslotte de laatste beslissingen vallen in de Europese zone.

Misschien wel de meest in het oog springende wedstrijd van woensdag is de ontmoeting tussen Australië en Uruguay. De Zuid-Amerikanen verdedigen een 1-0 voorsprong, maar exact vier jaar geleden was de situatie precies omgekeerd. Destijds wonnen de Australiërs de eerste ontmoeting met 1-0, maar gingen ze in de returnwedstrijd in Montevideo kansloos met 3-0 onderuit. De ploeg van Guus Hiddink heeft woensdag de kans om revanche te nemen op de Uruguayanen. De wedstrijd tussen Australië en Uruguay wordt vanaf 10.00 uur overigens rechtstreeks uitgezonden op Eurosport.

Leo Beenhakker

Leo Beenhakker

Turkije trapt om 19.15 uur de Europese serie play-offs af. De Turken, de nummer drie van het laatste WK, zullen een klein wonder nodig hebben om zich alsnog te kwalificeren voor het eindtoernooi in Duitsland. Zaterdag gingen de Turken met 2-0 onderuit in Zwitserland, waardoor de Zwitsers in Turkije zelfs met 3-1 mogen verliezen om WK-kwalificatie veilig te stellen. Een pluspunt voor Turkije is dat sterspeler Emre Belozoglu weer inzetbaar is. De middenvelder was voor de eerste ontmoeting met de Zwitsers nog geschorst.

De derde en laatste Europese play-off gaat tussen Tsjechië en Noorwegen. De Tsjechen deden afgelopen zaterdag uitstekende zaken door de Noren in Oslo met 0-1 te kloppen en kunnen het karwei woensdag in Praag afmaken. De Noren staan echter bekend als een ploeg die ook buiten het eigen land geregeld een knap resultaat boekt, dus een gelopen race is het zeker niet. Tsjechië, met de teruggekeerde Pavel Nedved als aanvoerder, heeft aan een gelijkspel genoeg om zich te plaatsen voor het WK.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen