Mourinho: "Geld is niet alles voor Chelsea"

Ger
5 november 2005, 14:02

Het succes van Chelsea is volgens coach Jose Mourinho niet alleen te danken aan de miljoenen van eigenaar Roman Abramovich. "De formule dat geld gelijk staat aan succes, gaat niet op in het voetbal", aldus de Portugees.

"Kijk naar Inter Milan. Die club heeft ondanks enorme investeringen al jaren niets gewonnen. Porto en Liverpool hebben bewezen dat niet alles om geld draait", aldus Mourinho in de Spaanse sportkrant El Mundo Deportivo.

"Als je Chelsea vergelijkt met teams als Manchester United en Arsenal, zie je dat ze alledrie evenveel waard zijn. Ook die clubs hebben in de loop der jaren spelers aangetrokken die nu een fortuin waard zijn", meent Mourinho.

De Portugees zegt niet veeleisend te zijn. "Het enige dat ik Abramovich ooit heb gevraagd, is of hij wil zorgen dat de dragende spelers behouden blijven voor Chelsea. We hebben een aantal fantastische voetballers en die wil ik niet kwijt. Met alle respect; maar ik zou John Terry, Frank Lampard of Didier Drogba met geen enkele speler willen ruilen."

Mourinho wuift tot slot de kritiek weg dat het voetbal van Chelsea saai zou zijn. "Mijn team heeft de meeste wedstrijden gewonnen, de meeste doelpunten gemaakt en het minste aantal tegentreffers geïncasseerd. Voor mij is Chelsea dan juist een spectaculaire ploeg."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen