PSV krijgt eerste matchpoint in Gelsenkirchen

23 november 2005, 14:18

Na Ajax krijgt ook PSV vanavond de kans om zich te verzekeren van een plaats bij de laatste zestien van de Champions League. De Eindhovenaren zijn bij winst in Gelsenkirchen tegen Schalke '04 zeker de tweede achtereenvolgende overwintering in het meest prestigieuze clubtoernooi van Europa. Ook Liverpool, Chelsea en Inter Milaan kunnen zich vanavond kwalificeren voor de tweede ronde van het kampioenenbal.

Na de geweldige overwinning (1-0) op AC Milan heeft PSV in groep E de touwtjes in handen. De ploeg van Guus Hiddink heeft aan drie punten in de laatste twee wedstrijden in ieder geval voldoende om zich te plaatsen voor de tweede ronde. Vanavond in Gelsenkirchen krijgt PSV de eerste kans om dit te bewerkstelligen. Bij winst is PSV zeker van een plaats bij de laatste zestien, maar ook bij een gelijkspel of zelfs een nederlaag is er nog geen man overboord. In dat geval kunnen de Eindhovenaren over twee weken, in eigen stadion tegen Fenerbahçe, het karwei alsnog klaren. In dezelfde groep als PSV vecht AC Milan vanavond voor haar laatste kans. De Italianen moeten in Turkije winnen van Fenerbahçe om plaatsing voor de tweede ronde in eigen hand te houden.

Liverpool krijgt in groep G een uitgelezen mogelijkheid om een plaats in de volgende ronde veilig te stellen. De titelverdediger ontvangt op Anfield Road het Spaanse Betis Sevilla en heeft aan een puntendeling genoeg om de tweede ronde te bereiken. Betis daarentegen moet winnen om in de race te blijven, aangezien Chelsea op bezoek gaat bij het puntloze Anderlecht. Bij winst van Chelsea en een gelijkspel op Anfield Road, zijn beide Engelse ploegen verzekerd van kwalificatie voor de tweede ronde.

In groep H deelt Inter Milaan de lakens uit. De ploeg van trainer Mancini staat fier aan kop en kan zich in eigen stadion tegen Artmedia Bratislava zelfs een gelijkspel permitteren om de volgende ronde te bereiken. Hét duel van de groep is het treffen tussen FC Porto en Glasgow Rangers. De Portugese ploeg van Co Adriaanse doet bij winst tegen de Schotten uiterst goede zaken. In dat geval heeft Porto haar lot in eigen handen. Winst in de slotwedstrijd tegen Artmedia is dan in ieder geval voldoende om de tweede ronde te bereiken. Bij een nederlaag tegen de Rangers daarentegen is het CL-avontuur van de Portugezen voorbij.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen