PSV verliest het hoofd in Gelsenkirchen

Ger
23 november 2005, 22:36

Op bezoek bij Schalke 04 is PSV er niet in geslaagd om zich te kwalificeren voor de volgende ronde van de Champions League. De Eindhovense formatie ging woensdagavond door drie treffers van Kobiashvili onderuit. Door het zware verlies is PSV afgezakt naar de derde plaats in de groep. Over twee weken heeft de ploeg in eigen huis tegen Fenerbahçe een laatste kans om Europese overwintering veilig te stellen.

Na een rustig begin kreeg Schalke de 1-0 in de schoot geworpen door een handsbal van André Ooijer. De toegekende strafschop werd door Levan Kobiashvili benut. Het elftal van Hiddink liet zich niet uit het veld slaan door de vroege achterstand. Met prima veldspel wist PSV enkele kansen af te dwingen; maar telkens bracht doelman Frank Rost redding voor de Koningsblauwen.

In de rust greep Hiddink in door Timmy Simons en Aissati te vervangen door Theo Lucius en Jan Vennegoor of Hesselink. De wijzigingen leken effect sorteren, maar na een aantal sterke minuten viel het spel van de Nederlandse kampioen opnieuw terug. Veel verder dan een kopbal van aanvoerder Philip Cocu kwam PSV niet.

Na het pijnlijke verlies in Gelsenkirchen bezet PSV de derde plaats in de groep. Schalke en AC Milan (dat Fenerbahçe in eigen stadion met 4-0 vernederde) staan bovenaan met acht punten, PSV volgt op een punt. Over twee weken kan de Eindhovense ploeg tegen Fenerbahçe alsnog kwalificatie voor de volgende ronde afdwingen. Bij een nieuw verlies grijpt PSV echter overal naast.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen