Blind acht Ajax niet kansloos tegen Inter

Ger
16 december 2005, 15:14

Danny Blind ziet kansen voor Ajax in de achtste finale van de Champions League. Vrijdag koppelde het lot de Amsterdamse club aan Internazionale. "Het is een lastige, maar ook een aansprekende tegenstander", liet de Ajax-trainer weten.

Met Inter treft Ajax een ploeg die de laatste weken in een uitstekende vorm steekt. De Italiaanse formatie staat momenteel op de tweede plaats in de Serie A. "We wisten op voorhand dat er geen zwakke broeders bij zaten en wel een aantal topploegen", vertelt Blind. "Daar is Inter er een van. Het is een gerenommeerde ploeg, met grote namen. Ze hebben de afgelopen jaren aardig wat goede spelers binnengehaald. Cambiasso, Figo, Adriano, noem ze maar op. We kennen Inter als een ploeg die al een aantal jaren dolend is, met spelers die geen eenheid vormen, maar dit jaar hebben ze ook een aantal sprankelende wedstrijden gespeeld."

Ondanks het feit dat zijn ploeg de underdog is, ziet Blind de dubbele confrontatie met vertrouwen tegemoet. "Het blijft een knock-outsysteem en dat maakt het interessant. Dat zorgt ervoor dat niet altijd de ploeg met de meeste kwaliteit verder gaat. Inter is een grote naam en verkeert momenteel in goeden doen. Maar een Ajax in goeden doen is ook in staat om Inter in goeden doen te verslaan. En daar gaan we voor."

In 1972 speelden Ajax en Inter voor het eerst tegen elkaar tijdens een Europees toernooi. Dankzij twee treffers van Johan Cruijff bleken de Amsterdammers te sterk in de finale van de Europa Cup I, die gespeeld werd in de Kuip. Verder troffen beide ploegen elkaar alleen nog in de groepsfase van de Champions League tijdens het seizoen 2002-2003. Zowel in Milaan (1-0) als Amsterdam (1-2) won Inter, dankzij goals van Hernan Crespo.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen