Eto'o: Zoete wraak op Real Madrid

Ger
14 december 2005, 12:00

Aanstaande maandag wordt in Zürich de trofee voor FIFA Wereldvoetballer van het Jaar uitgereikt. Vanaf oktober heeft FCUpdate.nl alle genomineerde spelers voorgesteld die deel uitmaakten van de totaallijst van 30 spelers. Deze week aandacht voor de drie overgebleven kanshebbers: Ronaldinho, Frank Lampard en Samuel Eto'o. Vandaag Eto'o, de 24-jarige aanvaller van FC Barcelona.

Eto'o, geboren in Nkon in Kameroen, maakt op slechts zestienjarige leeftijd de overstap naar Europa om een contract te tekenen bij Real Madrid. Hij speelt zijn eerste wedstrijden in Spanje echter op huurbasis bij tweede divisionist Leganes. In het seizoen 1997-1998 komt Eto'o tot drie goals in 28 competitieduels. Na zijn verblijf bij Leganes huurt Espanyol de jonge Afrikaan ook nog enige tijd van Real Madrid. 

Nog tijdens het seizoen 1998-1999 haalt de Koninklijke Eto'o weer terug naar Stadion Santiago Bernabeu. Bij Real Madrid wint de aanvaller een Wereldbeker (1998) en de Champions League (1999). De bijdrage van de Afrikaan aan het succes van de Spaanse topclub is echter te verwaarlozen, want hij krijgt nauwelijks speeltijd. In 1999 vertrekt hij op huurbasis naar Real Mallorca. 

Bij de eilandbewoners groeit Eto'o uit tot een ware goaltjesdief. In vijf seizoenen bij Real Mallorca scoort hij 54 competitietreffers. In 2003 heeft hij een belangrijk aandeel in de winst van de Spaanse Beker. De aanvaller neemt in de finale tegen Recreativo Huelva twee doelpunten voor zijn rekening (3-0).

Eto'o

Eto'o

"Real Madrid heeft een grote fout gemaakt door niet in mij te geloven", stelt Eto'o. "En al bieden ze me nu een miljard euro, ik zal nooit meer voor die club spelen. Ik krijg geen goed gevoel bij Real Madrid. Ik ben op mijn plaats bij Barcelona, waar ik een kans heb gekregen om te schitteren op Spaans en Europees niveau." Dit seizoen is Eto'o een nieuwe verbintenis met Barça overeengekomen. Hij staat nu tot medio 2010 bij de Catalanen onder contract. 

Voor het nationale elftal van Kameroen maakt Eto'o zijn debuut op het Wereldkampioenschap in 1998 tegen Italië (3-0 verlies). Het Afrikaanse land blijft tijdens dat toernooi steken in de groepsfase. Ook vier jaar later, op het WK in Japan en Zuid-Korea, is de groepsfase voor Kameroen het eindstation. Op het eigen continent wint Eto'o met zijn land twee keer de Afrika Cup (2000 en 2002). Kameroen pakt daarnaast een gouden medaille op de Olympische Spelen van 2000 in Sydney.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen