Messi grootste talent, Kalou achtste

13 december 2005, 14:31

Lionel Messi is door de Italiaanse krant Tuttosport verkozen tot beste jonge speler in Europa. De Argentijn won de jaarlijkse Golden Boy-verkiezing van de krant voor Wayne Rooney en Lukas Podolski. Salomon Kalou eindigde bij de verkiezing als achtste, terwijl Hedwiges Maduro op de tiende plaats de beste Nederlander was.

Messi was afgelopen zomer de grote ster tijdens het jeugd-WK in Nederland. Met twee treffers was hij de grote man in de finale tegen Nigeria (2-1). De afgelopen weken staat Messi bovendien regelmatig in het basiselftal van FC Barcelona, dat aan kop staat in de Spaanse Primera Division. 

Wayne Rooney en Lukas Podolski, de nummers twee en drie van de verkiezing, spelen bij respectievelijk Manchester United en 1.FC Köln. Verwacht wordt dat Podolski na het WK de overstap zal maken naar Bayern München. Arsenal-speler Cesc Fabregas eindigde als vierde, vlak voor de Portugees Cristiano Ronaldo.

De laatste Nederlander die de prijs wist te winnen, was Rafael van der Vaart. De aanvallende middenvelder won de prestigieuze prijs twee jaar geleden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen