Dordrecht alleen aan kop in Jupiler League

1 september 2006, 21:57

FC Dordrecht is voorlopig dé sensatie van de Jupiler League. De ploeg van trainer Gert Kruys won vrijdag met 0-4 van Fortuna Sittard en staat nu alleen aan kop. FC Den Bosch had op gelijke hoogte kunnen blijven, maar de ploeg gaf op bezoek bij Helmond Sport een 1-3 voorsprong uit handen (3-3). Den Bosch heeft nu twee punten minder dan Dordrecht, evenals RBC Roosendaal en FC Volendam.

Ook FC Den Bosch leek op weg naar haar vierde zege, maar de Brabanders gaven een zeker lijkende zege op Helmond Sport in de slotfase uit handen. Met nog een kwartier te gaan stond Den Bosch nog 1-3 voor, maar Calabro en Smeekes zorgden er alsnog voor dat de thuisploeg een punt overhield aan de Brabantse derby.

Evenals Helmond Sport sloeg ook RBC Roosendaal in de slotfase toe. De degradant stond in Zwolle lange tijd met 1-0 achter, maar in het laatste kwartier zorgden routinier Henk Vos en Kwakman er toch nog voor dat de mannen van trainer Robert Maaskant aansluiting hielden met koploper Dordrecht. RBC heeft nu dertien punten, waarmee hij op gelijke hoogte staat met FC Volendam. De Noord-Hollanders wonnen met 1-0 van AGOVV.

De Graafschap ging met coach Jan de Jonge op visite bij Emmen. Het werd een groot succes voor de Doetinchemmers, nadat Sergio van Dijk namens de thuisclub al na drie minuten een strafschop tegen de paal had geschoten: 0-3. De treffers waren van Joost Volmer, Berry Powel, zijn zesde, en Jhon van Beukering.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen