Cohen is rellen bij huldigingen Ajax spuugzat

8 mei 2007, 10:37

De Amsterdamse burgemeester Job Cohen heeft genoeg van de problemen die ontstaan bij huldigingen van Ajax. Maandag, toen ploeg van coach Henk ten Cate op het Museumplein gehuldigd werd voor het behalen van de KNVB beker, braken er op diverse plaatsen in de stad rellen uit en werden er vijftig mensen opgepakt. "Elke keer is er gedonder. Dat houdt een keer op."

"De vraag is of we dit nog wel willen. Dat ziet er somber uit. Klaarblijkelijk is in deze tijd een huldiging zonder vernielingen niet meer mogelijk. Cohen heeft er flink de pest over in", zegt een woordvoerster van de burgemeester tegen het ANP.

Cohen heeft dinsdagochtend al contact gehad met Ajax-voorzitter John Jaakke over het gedrag van de voetbalsupporters in de stad. De burgemeester zal ook overleg voeren met justitie en politie. Korpschef Bernard Welten liet maandagavond al doorschemeren dat een huldiging in de Amsterdamse binnenstad waarschijnlijk niet meer mogelijk is als het 'feestje' weer uit de hand loopt. 

De afgelopen jaren vond de huldiging plaats op het Leidseplein. Plaatselijke horeca-ondernemers hadden ditmaal echter het verzoek ingediend om de huldiging te verplaatsen, omdat ze de rellen beu zijn. Omdat het Museumplein groter en overzichtelijker is, hoopte de gemeente dat Ajax-fans minder snel oververhit zouden raken. "Als de huldiging op het Leidseplein was geweest, was de schade nog veel groter", aldus de woordvoerster van Cohen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen