De Mos: "Intertoto is voor ons een prijs"

23 mei 2007, 14:12

Een paar jaar geleden moest de KNVB nog alle zeilen bijzetten om ploegen warm te maken voor deelname aan de Intertoto, maar die tijden zijn voorbij. Vitesse-coach Aad de Mos noemt deelname aan het Europese bekertoernooi nu zelfs 'een prijs'.

Vitesse eindigde het seizoen als twaalfde, maar is nu nog maar twee duels verwijderd van deelname aan de Intertoto. Als een play-off tegen FC Utrecht gewonnen wordt, hebben de Arnhemmers het ticket binnen. Dat zou voor heel Vitesse enorm goed zijn, zegt De Mos op de website van zijn club. "Het toernooi en dus Europees voetbal is voor het jongste elftal uit de Eredivisie ideaal voor de doorontwikkeling. Daarbij is dit podium ook goed voor het aantrekken van nieuwe spelers."

Volgens De Mos is zijn elftal klaar voor de dubbele ontmoeting met FC Utrecht. "De frisheid en motivatie is bij een ieder aanwezig en vooralsnog hebben we geen last van de laatste adem. De overwinningen in de laatste vier wedstrijden heeft daar ongetwijfeld ook mee te maken", realiseert de oefenmeester zich.

Dat FC Utrecht net een verloren tweestrijd met FC Groningen achter de rug heeft, zegt De Mos niets. "We willen en moeten geen slachtoffer worden van de wederopstanding van FC Utrecht. Hoe vaker je wint, hoe dichter je bij de eerste nederlaag komt."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen