IJzersterk AC Milan speelt Manchester van de mat

2 mei 2007, 22:32   Bijgewerkt: 2 mei 2007, 23:05

De finale van de Champions League wordt een herhaling van de eindstrijd van twee jaar geleden. Een dag nadat Liverpool zich ten koste van Chelsea naar Athene schoot, rekende AC Milan overtuigend af met Manchester United. In Milaan werd het, mede dankzij één goal en één assist van Clarence Seedorf, 3-0 voor de ijzersterk spelende Italianen. Dat was ruim voldoende om de 3-2 nederlaag die Milan vorig week op Old Trafford leed, weg te poetsen.

Natuurlijk, Wayne Rooney was vorige week tijdens de heenwedstrijd tussen Manchester United en AC Milan de gevierde man. En natuurlijk, Manchester had de wedstrijd gewonnen. En natuurlijk mochten heel Engeland daarom dromen van een All England Final, op 23 mei in Athene. Maar AC Milan stapte vorige week dik tevreden het vliegtuig in, ondanks de nederlaag op Old Trafford. Want een 3-2 nederlaag is internationaal gezien een resultaat waarmee je verder kan, wisten de mannen van coach Carlo Ancelotti. De opdracht voor de thuiswedstrijd was immers simpel: één keer scoren en dan de wedstrijd vermoorden, zoals Italianen dat zo goed kunnen.

Dit doelpunt was al genoeg om het resultaat van Old Trafford volledig weg te poetsen, maar de Italianen roken bloed. Ze beseften dat Manchester rijp was voor de slacht en gingen op jacht naar een tweede treffer. Deze jacht leverde snel succes op. Na ruim een half uur gingen Nemanja Vidic en Gabriel Heinze hopeloos in de fout bij het uitverdedigen, waarna de bal uiteindelijk terecht kwam bij Seedorf. De Nederlander omspeelde twee man en liet zijn voormalig teamgenoot Van der Sar kansloos met een fantastisch schot, laag in de hoek.

Met deze 3-0 op het scorebord voetbalde Milan het duel simpel uit. De Italianen voorkwamen hiermee dat de Champions League een geheel Engelse finale zou krijgen, nadat Liverpool zich dinsdag al kwalificeerde voor de eindstrijd in Athene. De finale in de Griekse hoofdstad wordt nu een herhaling van de finale van 2005, toen Liverpool en Milan één van de meest legendarische Europese finales ooit afwerken. Milan kwam toen 3-0 voor, maar verloor uiteindelijk nog na strafschoppen. Maar een gewaarschuwd Milan telt voor twee en als de Italianen de huidige vorm vast weten te houden, zijn de Italianen de absolute favoriet voor de eindstrijd.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen