Ook Emanuelson zegt af voor jeugd-EK

Ger
22 mei 2007, 20:40   Bijgewerkt: 22 mei 2007, 21:24

Bondscoach Foppe de Haan van Jong Oranje heeft een nieuwe tegenvaller moeten incasseren. De oefenmeester kan tijdens het EK onder 21 geen beroep doen op Urby Emanuelson. De verdediger van Ajax voelt zich niet fit genoeg om in actie te komen tijdens het toernooi.

Het besluit over Emanuelson is genomen tijdens een overleg tussen de medische en technische staf van Ajax en de KNVB. Emanuelson verklaarde vorige maand al dat hij na afloop van het seizoen dringend behoefte aan rust had.

Het wegvallen van Emanuelson is opnieuw slecht nieuws voor bondscoach De Haan. Ibrahim Afellay, Stijn Schaars en Evander Sno zijn wegens blessureleed ook al niet beschikbaar. Het jeugd-EK staat van 10 tot 23 juni op het programma. De wedstrijden worden afgewerkt in Groningen, Heerenveen, Arnhem en Nijmegen.

"Urby zit er helemaal doorheen", aldus De Haan. "Die jongen speelt al twee jaar meer dan vijftig duels per seizoen. Vorig jaar was hij ook al doodmoe. Urby is toen toch nog op het EK uitgekomen. Hij heeft daar na het toernooi heel veel last van gehad. Hij was vermoeid maar kon toch nauwelijks slapen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen