Rijkaard biedt excuses aan na blamage Barça

11 mei 2007, 09:41   Bijgewerkt: 11 mei 2007, 09:53

Het zijn zware weken voor Frank Rijkaard. De coach reeg de afgelopen jaren de successen aaneen, maar moet vrezen dat het dit seizoen niet één prijs gaat pakken. De Europese SuperCup en de Champions League gingen al verloren en donderdag verspeelde ploeg op uiterst knullige wijze ook haar kansen op de Copa del Rey. Alleen de titel blijft nu nog over, maar gezien de goede vorm waarin Real Madrid verkeert, zal ook dit een heel lastig karwei worden.

De nederlaag van Barcelona tegen Getafe was ronduit bizar. Na de 5-2 zege in Camp Nou, met onder meer die prachtige solo van Lionel Messi, leek er helemaal niets meer mis te kunnen gaan voor de Catalanen. Op bezoek bij Getafe stortte de formatie echter volledig in en werd het met liefst 4-0 verslagen. Hierdoor speelt niet Barça, maar het bescheiden Getafe de bekerfinale tegen FC Sevilla.

"Ik heb hier geen enkel excuus voor", zegt de gedesillusioneerde Rijkaard. "We zijn op de pijnbank gelegd, eerlijk gezegd denk ik dat we niet eens mogen mopperen over het resultaat. Getafe was veel beter, ik wil ze daarmee feliciteren."

"Voor mij is dit één van de zwaarste avonden uit mijn carrière", vervolgt hij. "Als coach loop ik niet weg voor mijn verantwoordelijkheid, ik besef dat ik ook voor een deel schuldig ben aan deze nederlaag. Ik wil bij deze dan ook mijn excuses aanbieden aan onze fans. Ik hoop dat ze ons kunnen en willen vergeven."

"Je hebt nederlagen en nederlagen. Dit was een heel, heel bittere nederlaag. We moeten nu reageren en proberen om het seizoen alsnog waardig af te sluiten. We moeten deze bittere smaak snel wegspoelen", besluit de geplaagde coach.

In de competitie heeft FC Barcelona nog twee punten voorsprong op Real Madrid. Komende zondag spelen de Catalanen thuis tegen Real Betis Sevilla.

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen