Yildirim vertrekt naar Turkije

Ger
24 juli 2007, 09:38   Bijgewerkt: 24 juli 2007, 11:08

SC Heerenveen heeft afscheid genomen van Ugur Yildirim. De 25-jarige aanvaller is een driejarige verbintenis overeengekomen met Gaziantepspor. Yildirim maakte verder bekend dat hij in de toekomst voor het nationale team van Turkije wil uitkomen.

De vleugelspeler aasde vorige zomer al op een vertrek bij de Friese club na een conflict met trainer Gertjan Verbeek. Tot een transfer kwam het echter niet, waarna Yildirim het seizoen alsnog afmaakte bij Heerenveen en achttien competitieduels speelde.

De aanvaller kwam in totaal drie seizoenen voor de UEFA Cup-deelnemer uit. Vooral tijdens zijn eerste jaar bij Heerenveen speelde hij zich veelvuldig in de kijker. Yildirim speelde zelfs voor het Nederlands elftal in een oefeninterland tegen Engeland.

Na zijn debuut in Oranje werd de Apeldoorner niet meer opgeroepen door bondscoach Marco van Basten. Bij Gaziantepspor hoopt Yildirim, die over een Turks paspoort beschikt, een plaats af te dwingen in de nationale ploeg van Turkije.

Yildirim speelde eerder voor Go Ahead Eagles. Hij had bij SC Heerenveen nog een doorlopend contract tot de zomer van 2010. Gaziantepsor maakt daarom een kleine afkooopsom over.

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen