Preview: Engeland moet cadeau Israël nog uitpakken

21 november 2007, 11:50

Uitgerekend op de dag dat in Nederland Sinterklaas in het land kwam, kreeg Engeland een groot cadeau toegestuurd. In Tel-Aviv won Israël met 2-1 van Rusland, waardoor de inmiddels verslagen geachte Engelsen ineens weer volop kans maken op EK-deelname. Maar, het cadeau van Israël moet nog wel uitgepakt worden. Dat moet vanavond gebeuren, op Wembley tegen Kroatië.

Door de nederlaag van de Russen is de situatie helder: Engeland heeft tegen Kroatië, dat al zeker is van EK-deelname, aan één punt genoeg om de tickets naar Oostenrijk en Zwitserland veilig te stellen. Een gelijkspelletje thuis tegen Kroatië, dat klinkt als een haalbare kaart. Maar daarbij moet wel aangetekend worden dat de Engelsen het door blessures moeten stellen zonder de complete voorhoede (Michael Owen en Wayne Rooney) en aanvoerder John Terry. Bovendien hebben de Kroaten nog een appeltje te schillen met de Engelsen. Op het vorige EK, in Portugal, waren de Engelsen immers verantwoordelijk voor de uitschakeling van Kroatië. In de laatste groepswedstrijd, in Coimbra, won Engeland toen met 2-4.

Alleen als Kroatië er in slaagt om Engeland te vloeren, ligt de weg plotseling weer open voor Rusland. De ploeg van coach Guus Hiddink, die drie jaar geleden in Portugal als enige land er in slaagde om de latere kampioen Griekenland te verslaan, moet dan zelf nog wel de uitwedstrijd tegen Andorra winnen.

Afgezien van deze groep (E), moeten er ook in andere groepen nog wat beslissingen vallen. FCUpdate.nl zet de situaties in alle groepen even op een rijtje.

Groep A

Al gekwalificeerd: Polen

Groep B

Al gekwalificeerd: Italië en Frankrijk

Groep C

Al gekwalificeerd: Griekenland

Storbaek Arda Turan

Storbaek Arda Turan

Groep D

Al gekwalificeerd: Duitsland en Tsjechië

{image[255269][right-half][Hitzlsperger Ioannis Okkas]}In geen groep waren de verschillen tussen de top-twee en de rest van de poule zó groot, als in Groep D. Duitsland en Tsjechië staken met kop en schouders boven de rest uit en hebben allebei al negen punten voorsprong op nummer drie Ierland. Toch is de wedstrijd van Duitsland vanavond tegen Wales van enig belang. Winnen de Duitsers, dan kunnen ze Nederland immers passeren op de plaatsingslijst voor het EK. Voorwaarde daarvoor is wel dat Nederland in Minsk verliest van Wit-Rusland. Gebeurt dat, dan is niet Nederland, maar Duitsland groepshoofd op het EK in Oostenrijk en Zwitserland.

Groep F

Al gekwalificeerd: Spanje

{image[252939][left-half][]}Alleen een mirakel kan er in Groep F nog voor zorgen dat Zweden het EK van 2008 mist. De ploeg verloor zaterdag weliswaar kansloos met 3-0 van een ijzersterk Spanje, maar heeft desondanks nog uitstekende papieren om de reis naar de Alpenlanden te mogen maken. Vanavond, in de thuiswedstrijd tegen Letland, volstaat voor de Zweden één puntje om EK-deelname veilig te stellen. Verliest Zweden echter, dan kan Noord-Ierland de Scandinaviërs nog achterhalen als ze winnen van Spanje. Zweden en Noord-Ierland komen in die situatie op gelijke hoogte, waarbij het onderling resultaat in het voordeel van Noord-Ierland is. Opmerkelijk is overigens dat de spits van Noord-Ierland, David Healy, deze kwalificatiecyclus al dertien keer scoorde. Ter vergelijking: dat is slechts één goal minder dan alle spelers van Oranje bij elkaar.

Groep G

Al gekwalificeerd: Roemenië en Nederland

Supporter.

Supporter.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen