"Uitzichtloze situatie dreigt voor Vitesse"

Ger
1 december 2007, 10:56   Bijgewerkt: 1 december 2007, 13:32

Vitesse werkt aan een plan om de enorme schuld van 27 miljoen euro weg te werken. De club uit Arnhem heeft grote schuldeisers gevraagd om af te zien van hun vorderingen. Directeur Paul van der Kraan bevestigt op de website van Vitesse dat hij streeft naar een vrijwillig crediteurenakkoord.

Door de grote schuldenlast dreigt Vitesse af te glijden naar een marginale club die geen rol van betekenis speelt in de eredivisie, vreest Van der Kraan: "Alle extra inkomsten uit transfers moet Vitesse gebruiken om de schuldpositie terug te dringen. Hierdoor is niet te voorkomen dat Vitesse in een negatieve spiraal terechtkomt en altijd zijn beste spelers zal moeten verkopen", schrijft Van der Kraan.

De directeur informeert de fans naar aanleiding van een artikel in dagblad De Gelderlander van zaterdag. De krant meldt dat de Vrienden van Vitesse, een groep gefortuneerde ondernemers, al heeft toegezegd afstand te doen van zijn vordering van 10 miljoen euro.

De gemeente Arnhem is gevraagd een schuld van 6,5 miljoen euro kwijt te schelden. In 2003 redde de gemeente Vitesse en stadion Gelredome door 30 miljoen euro te lenen.

Van der Kraan meldt niets conreets over zijn inspanningen. "Het resultaat van de eerste gesprekken is bemoedigend te noemen. Mocht het crediteurenakkoord daadwerkelijk rondkomen en lukt het Vitesse de financiering rond te krijgen, dan zetten we een reuzenstap."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen