'Alves wil deel van transfersom opstrijken'

Koen Freriks
6 januari 2008, 09:47   Bijgewerkt: 6 januari 2008, 10:37

SC Heerenveen zit in de maag met de transferopbrengsten van Afonso Alves. Bij een verkoop van de Braziliaanse topscorer aan AZ ontvangen de Friezen minder geld, dan iedereen aanvankelijk dacht. Van de vraagprijs van achttien miljoen euro gaat twee miljoen euro naar Alves' oude club Mälmo, nog eens 15 procent van de transfersom (2,7 miljoen) eist de Braziliaanse spits zelf op. Dat is het nieuwste struikelblok in de Alves-zaak, zo meldt De Telegraaf.

De zaakwaarnemers van Alves denken echter niet aan een coulante regeling. De belangenbehartigers geven geen krimp en zijn inmiddels hét grote obstakel in de transfer geworden, die door Marcel Brands - technisch directeur van AZ - dit weekend een slagingskans van 10 tot 20 procent werd gegeven. Ook schijnen de zaakwaarnemers van Alves nog altijd op zoek te zijn naar betere deals in Europa, die hen meer geld op kunnen leveren.

AZ en Heerenveen zijn het verder in grote lijnen eens over de transfersom. Daarnaast kunnen de Alkmaarders voldoen aan de gortige financiële eisen van de superspits, die een megacontract kan tekenen voor 4,5 jaar.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen