'Alves wil zelf het liefst naar Engeland'

7 januari 2008, 01:42   Bijgewerkt: 7 januari 2008, 01:55

De situatie rond Afonso Alves blijft de gemoederen bezighouden. Vorige week leek de spits nog naar AZ te verkassen, maar inmiddels lijkt het Engelse Manchester City de beste papieren te hebben om de Braziliaan in te lijven. Zeker lijkt sowieso dat Alves niet bij Heerenveen blijft. De spits heeft van de club uit Friesland toestemming gekregen om deze week weg te blijven van het trainingsveld.

Het is een bewuste keuze om Alves weg te houden van het trainingsveld, zegt directeur Yme Kuiper in de maandageditie van het AD. "De vele geruchten brengen een boel rumoer met zich mee en daar is niemand in Heerenveen bij gebaat, ook Alves zelf niet. Stel dat het woensdag tot een doorbraak komt en hij is in Heerenveen, dan zou dat de voorbereiding op de komende wedstrijd tegen FC Utrecht verstoren. En alles draait nu eenmaal om een goed resultaat", benadrukt hij.

In diverse Engelse media verschenen zondag berichten dat Alves veel liever naar Engeland zou gaan, dan dat hij naar AZ zou verkassen. "Het is mij droom om in Engeland te voetballen. Op die manier kan ik mijn plaats in de nationale ploeg van Brazilië veiligstellen. Als alle spelers van de nationale ploeg bij elkaar komen, is iedereen afkomstig van topclubs. Als ik dan vertel bij welke club ik voetbal, moeten mijn medespelers lachen. Ik wil nu eindelijk tot dezelfde categorie behoren als mijn teamgenoten in Brazilië", zegt hij in onder meer The Sunday Mirror.

Overigens zou een transfer naar Engeland wel een probleem met zich meebrengen, want formeel gezien komt Alves niet in aanmerking voor een werkvergunning. Hiervoor heeft de aanvaller de afgelopen jaren te weinig interlands gespeeld.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen