AZ laat zich kaas van het brood eten door NAC

Koen Freriks
22 januari 2008, 21:54   Bijgewerkt: 22 januari 2008, 23:14

AZ heeft wederom duur puntenverlies geleden in de Eredivsie. De Alkmaarders domineerden vrijwel het hele duel tegen NAC Breda, maar gaven op amateuristische wijze drie kostbare punten weg in de slotfase. Invaller Fouad Idabdelhay schoot de bezoekers met twee goals in de laatste tien minuten naar de bizarre zege (2-1).

AZ verkeert in noodweer en is druk zoekende naar een ommekeer, maar dan is het bezoekende NAC Breda op voorhand niet het beste medicijn. De Brabanders verrasten in de beker Ajax en ook Willem II werd aan de kant geschoven. Maar bovenal zegt de stand op de ranglijst genoeg. NAC staat tiende met één punt voorsprong op nummer elf AZ. De Alkmaarders hebben drie punten hard nodig om de druk bezette subtop in zicht te houden. Bij de directe concurrent NAC zijn de verwachtingen minder hoog. De club beweegt zich lekker heen en weer tussen het linker- en rechterrijtje met nog altijd goed zicht op de play-off plekken, die recht geven op Europees voetbal. Daarnaast plaatste de ploeg zich voor de kwartfinales van het bekertoernooi, wat ook geen moeilijke klus moet worden gezien de tegenstander: amateurclub Quick Boys.

Dinsdagavond waren de ogen echter gericht op het veld van het DSB-Stadion. Van Gaal besloot zijn basiself slechts op één plek te veranderen ten opzichte van het duel met Heerenveen (Donk voor Koenders). Het gegunde vertrouwen bleek de ploeg goed te doen. AZ startte met veel wilskracht, al kon het in de eerste twintig minuten ondanks het meeste balbezit nog weinig forceren. Na een klein halfuur buitte AZ haar overwicht wel uit. Een simpel, maar slim overstapje van Moussa Dembele bracht voldoende verwarring om Sebastien Pocognoli alleen voor de goal te zetten. De Belg faalde niet: 1-0. AZ ontsnapte even later aan de gelijkmaker. Jaliens schopte naast de bal, waardoor Feher een op een kwam met AZ-goalie Waterman. De Hongaar benutte het buitenkansje echter niet door naast te schieten.

AZ verzaakt weer op de verkeerde momenten en loopt daardoor voor de zoveelste keer dit seizoen tegen een onverdiende nederlaag op. De ploeg uit de kaasstad liet zich het kaas van het brood eten, maar punten zijn punten, zo zal NAC oordelen. De Brabanders lopen drie punten uit op AZ, dat nu toch echt zicht verliest op de subtop.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen