Groningen troeft topclubs af met komst Cahais

Ger
21 januari 2008, 13:40   Bijgewerkt: 21 januari 2008, 14:19

FC Groningen heeft maandag de komst van Matias Cahais bekendgemaakt. De 20-jarige centrale verdediger komt de komende anderhalf jaar op huurbasis over van Boca Juniors. De noorderlingen kunnen de Argentijnse jeugdinternational op een later tijstip voor een vastgestelde transfersom definitief strikken. Cahias zal dan voor vier seizoenen aan de nummer vijf van de Eredivisie zijn verbonden.

"We zijn Cahais op het spoor gekomen dankzij een tip van Sören Lerby", legt algemeen directeur Hans Nijland van FC Groningen uit. "Daarna hebben onze scouts hem in Argentinië bekeken. Die kwamen terug met louter positieve rapporten. We wilden hem eigenlijk voor komend seizoen vastleggen, maar dan liepen we kans dat deze vogel over het net zou vliegen. Real Madrid heeft in het verleden al een optie op hem gehad en ook Feyenoord, PSV en AZ volgden hem intensief."

Hans Nijland

Hans Nijland

Mocht de club besluiten Cahais definitief over te nemen, dan moet een transferbedrag tussen de 1,5 en 2,5 miljoen euro op tafel worden gelegd. "Ik heb de afgelopen dagen astronomische bedragen gelezen van 7 en 8 miljoen euro. Dat is voor en club als FC Groningen niet haalbaar. De onderhandeling met Boca Juniors zijn zeer prettig verlopen", aldus Nijland. "Het precieze bedrag hangt mede af van het moment waarop wij besluiten hem te kopen. Hoe eerder wij de optie lichten, hoe lager de afkoopsom."

Matias Cahais

Matias Cahais

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen