Heerenveen en Middlesbrough akkoord over Alves

Ger
31 januari 2008, 23:59   Bijgewerkt: 1 februari 2008, 00:47

De transferdeadline is verstreken, maar de soap rond Afonso Alves lijkt nog steeds niet ten einde. Kort voor het sluiten van de transfermarkt ondertekende de Braziliaanse aanvaller een 4,5 jarig contract bij Middlesbrough. Maar AZ, waar Alves in december ook zijn handtekening onder een verbintenis zette, schakelt nu de wereldvoetbalbond FIFA in.

"Wij waren vrij om hem over te schrijven", reageerde directeur Yme Kuiper van SC Heerenveen. "Voor ons is de zaak rond Alves nu voorbij. Ik ben opgelucht, dit heeft veel energie gekost." Hoeveel geld Middlesbrough voor Alves betaalt, wilde Kuiper niet zeggen. "Het is in ieder geval een recordbedrag voor Heerenveen."

Na een teleurstellende eerste seizoenshelft deed AZ in de winterstop opnieuw een poging. Dit keer met meer succes, zo leek het. AZ wilde dit keer wel aan de gevraagde prijs (18 miljoen euro) voldoen en bereikte op 30 december met Heerenveen een overeenkomst. Een week eerder ondertekende Alves, in bijzijn van enkele familieleden, op jeugdcomplex 't Lood al een contract bij AZ.

In de overeenkomst tussen Heerenveen en AZ was als opschortende voorwaarde opgenomen dat voor 5 januari de verbintenis tussen Alves en Heerenveen was ontbonden. Dit gebeurde niet. Alves liet de Friese club namelijk weten niet naar AZ overgeschreven te willen worden. Heerenveen besloot daarop het overschrijvingsformulier van Alves voor de KNVB niet te ondertekenen.

AZ stapte naar de KNVB om Heerenveen alsnog te dwingen mee te werken aan de overgang van Alves. De spoedarbitragecommissie stelde Heerenveen echter in het gelijk.In het vonnis schreef de commissie dat er "geen overeenstemming, laat staan schriftelijke overeenstemming, is bereikt over de voorwaarden waaronder de arbeidsovereenkomst tussen Alves en Heerenveen zouden worden beëindigd. Op grond van die overeenkomst is Heerenveen niet meer gehouden de overschrijvingsformulieren te tekenen."

AZ gaf aan dat er helemaal geen sprake was van een voorstel of conceptcontract. De commissie, onder leiding van voorzitter Franken, vond de feiten te ver uit elkaar liggen om op korte termijn een van de twee partijen in het gelijk te stellen. Alves kreeg woensdag te horen dat hij zelf met bewijsmateriaal moet komen om zijn spoedarbitragezaak tegen AZ te onderbouwen

De commissie stelde Alves in de gelegenheid bewijs te leveren voor de stelling dat hij op 23 december 2007, bij de ondertekening van de contracten bij AZ, het voorbehoud heeft gemaakt dat deze pas geldig zouden zijn indien ondertekend en goedgekeurd door de heer Ribeiro. Alves besloot hierop niet te wachten en zette donderdag toch zijn handtekening bij Middlesbrough. Dit tot woede van AZ. De Alkmaarders vinden dat nu de FIFA aan zet is. "Alves heeft bij ons een rechtsgeldig contract", aldus woordvoerder Klaas Wilting. "Zo simpel is het."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen