Schuster: "Barça behandelt Ronaldinho niet correct"

9 januari 2008, 17:23

Bernd Schuster is niet te spreken over de manier waarop FC Barcelona, de grote rivaal van zijn club Real Madrid, omgaat met Ronaldinho. De Braziliaanse vedette wordt dit seizoen in Catalonië veelvuldig neergezet als zondebok. Schuster, die zelf jarenlang voor Barcelona speelde, vindt dat niet eerlijk.

"Ze zijn bezig met hem op dezelfde manier te behandelen als ze met mij hebben gedaan", zegt Schuster in een interview met de Spaanse krant AS. "Ronaldinho wordt als schuldige aangewezen en als verantwoordelijke aangeduid voor de huidige mindere vorm waarin de ploeg verkeert. Dat is erg hard en niet correct."

"Ronaldinho heeft Barcelona grote diensten bewezen. Hij heeft de negatieve spiraal waarin de club zat doorbroken en hen twee titels en de Champions League geschonken. Wat kunnen ze nog meer van hem verwachten? Het ergste is dat dit de normale gang van zaken is bij Barça. Ronaldinho is niet de eerste en hij zal zeker niet de laatste zijn die zo wordt behandeld", aldus de Duitser.

Schuster stond al speler tussen 1980 en 1988 onder contract bij Barça. Na een ruzie met de clubleiding verkaste hij in de zomer van '88 naar Real Madrid.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen