Van Hanegem: "Vertrek Van Gaal beste voor AZ"

22 januari 2008, 09:09   Bijgewerkt: 22 januari 2008, 10:21

Na onder meer Foppe de Haan en Giovanni van Bronckhorst heeft nu ook Willem van Hanegem er voor gepleit om Louis van Gaal een tweede kans te geven als bondscoach. De huidige coach van AZ zou voor de KNVB 'een logische keuze' zijn, zo schrijft de coach van FC Utrecht dinsdag in zijn wekelijkse column in het AD.

Van Gaal was eerder tussen 2000 en 2002 al bondscoach, maar slaagde er toen niet in om Oranje naar het WK in Azië te loodsen. Van Hanegem vindt dat Van Gaal een nieuwe kans verdient. "Ik denk dat hij er in deze fase van zijn carrière beter geschikt voor is dan toen hij die baan de vorige keer accepteerde. Ik heb het idee dat hij zijn fouten van toen nu niet meer maakt. Hij is rijper nu", denkt Van Hanegem.

Momenteel staat Van Gaal nog onder contract bij AZ. Toch zou een vertrek van de coach ook voor de Alkmaarse club de beste optie zijn, schrijft de Kromme. "Ik denk dat het voor AZ een goede ontwikkeling is als Louis naar de KNVB gaat. Let wel, ik pleit er niet voor dat hij opstapt bij AZ. Van mij mag hij blijven. Het feit blijft echter wel overeind dat het met AZ nu heel erg matig gaat. De selectie van die club heeft heel veel kwaliteit, maar de lusteloosheid druipt er vanaf. Dat is zorgwekkend en zou te maken kunnen hebben met de aanpak van Louis. Hij weet in een korte periode veel uit voornamelijk jonge spelers te halen. Maar op een gegeven moment is dat voorbij. Dan worden spelers moe van iemand die dag in dag uit dominant en veeleisend is. Aan de buitenkant ziet het eruit of die fase bij AZ is ingetreden."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen