Verbeek spreekt tegen: "Boek Alves niet gesloten"

Koen Freriks
10 januari 2008, 20:19

Heerenveen-trainer Gertjan Verbeek heeft Afonso Alves nog niet de bons gegeven. Verbeek zou in het Algemeen Dagblad op onverbiddelijke wijze hebben aangestuurd op een vertrek van zijn topscorer, maar volgens de trainer zelf zijn die woorden uit het verband gerukt. "Het boek Alves is, zoals her en der gesuggereerd wordt, niet gesloten", zei Verbeek op de officiële website van de Friezen.

Verbeek houdt logischerwijs wel rekening met een vertrek van zijn sterspeler, maar lijkt daar prima mee om te gaan. "We zijn niet meer afhankelijk van Alves", zei de trainer pas geleden. Hoewel Alves officieel nog niet rond is met de club en dus aanstaand weekeinde zou kunnen spelen, houdt Verbeek hem bewust buiten de selectie. "Die periode heeft veel energie gekost en dat gaat ten koste van de prestaties", waakt de nuchtere coach voor onrust in zijn ploeg.

Verbeek heeft daarom besloten om zo lang Alves bezig is een andere club te zoeken, geen beroep te doen op de Braziliaan. Mocht Alves op 1 februari nog steeds op de Friese loonlijst staan, dan ontstaat er een nieuwe situatie. "Dan gaan we opnieuw om tafel, maar tot die tijd doe ik geen beroep op Alves. We moeten presteren en willen daarom rust rondom het team."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen