Vormer: "AZ moet blijven gaan voor eerste vijf"

Ger
30 januari 2008, 08:00

Voor AZ-talent Ruud Vormer zijn de afgelopen weken op zijn minst bewogen te noemen. De 19-jarige middenvelder speelde zich in de basiself van de Alkmaarders, maar door de belabberde resultaten valt er vooralsnog weinig te genieten. "Ik hoop dat die scorende spits nog komt", zegt Vormer tegen FCUpdate.nl.

"Mijn spel is niet bepaald een belangrijk gespreksonderwerp bij AZ", geeft de middenvelder toe. "Ik draai goed mee in het elftal, maar de aandacht gaat toch vooral uit naar de vele nederlagen. Dat is ook logisch, want we wilden dit seizoen meedoen om de prijzen." Desondanks is Vormer bij het slechtdraaiende AZ een van de weinige lichtpuntjes. Hij werd door bondscoach Foppe de Haan zelfs voor het eerst opgenomen in de voorlopige selectie van het Olympisch elftal.

"De slechte resultaten van de afgelopen weken dreunen wel na in de groep. Ik ben zelf gelukkig iemand die de knop snel kan omzetten", verklaart Vormer zijn constante niveau. "Het is moeilijk om een verklaring te vinden voor de terugval van het team. We dwingen met ons huidige spel erg weinig kansen af. Dat doen we normaal gesproken wel, maar ik heb geen idee waarom dat niet meer lukt. Alleen tegen De Graafschap hebben we gewonnen en zelfs dat ging moeizaam. Het loopt gewoon niet en in deze fase lijkt alles tegen te zitten."

"Pellè kan dat, maar hij is wisselvallig. Daarnaast mist hij snelheid en kenmerkt zijn spel zich niet door individuele acties. Alves heeft die kwaliteiten wel en hij schiet de ballen er heel gemakkelijk in. Zo'n scorende spits is wel lekker voor de rest van de ploeg", zegt de Noord-Hollander, die desondanks naar de top van de ranglijst blijft kijken. "Het kampioenschap is geen optie meer, maar we kunnen ons nog altijd richten op de eerste vijf. Ik hoop dat die scorende spits nog komt en anders moeten we het maar met deze selectie doen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen