Been noemt NEC-Excelsior de 'wedstrijd van het jaar'

15 februari 2008, 14:54

NEC kan dit weekend een enorme stap zetten richting lijfsbehoud. De ploeg stond begin januari nog onder de rode streep, maar heeft door een reeks goede resultaten inmiddels wat afstand genomen van de degradatiezone. Deze lijn wil coach Mario Been zaterdag, tegen hekkensluiter Excelsior, doortrekken.

Been beseft zich dat zijn elftal tegen Excelsior, een directe concurrent in de strijd tegen degradatie, goede zaken kan doen. Hij noemt het treffen met de Kralingers dan ook 'de belangrijkste wedstrijd van het jaar' voor zijn elftal. "Bij winst kom je een beetje weg van de anderen. Bij verlies sta je er weer tussen. Dat zou doodzonde zijn", zegt de Rotterdamse coach van NEC tegen Omroep Gelderland.

"Excelsior gokt op één of twee kansen. Ze zijn aan het overleven. Dat vraagt discipline bij ons. Ik heb er meer vertrouwen in dat we het spel kunnen maken met Sibum en Vadocz in de ploeg. Het gevoel is goed, maar niemand wint zomaar van Excelsior", besluit Been, die Excelsior in 2006 naar de Eredivisie bracht.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen