Chelsea en Liverpool delen punten na slecht duel

10 februari 2008, 18:50

Chelsea is er niet in geslaagd om optimaal te profiteren van de nederlaag die Manchester United eerder vandaag leed tegen stadgenoot Manchester City (1-2). De ploeg uit Londen had de regerend kampioen bij een zege op Liverpool tot op één punt kunnen naderen, maar kwam niet verder dan een 0-0 gelijkspel.

Het treffen tussen Chelsea en Liverpool was op papier een topper, maar in praktijk een slechte en vervelende wedstrijd. Beide teams maakten er een potje van en speelden vanuit een hechte defensieve organisatie. Soms kreeg één van beide teams wel ruimte voor een aanval, maar dan werd de bal telkens knullig verspeeld.

Het aantal grote kansen in de wedstrijd was op één hand te tellen. Voor rust had Peter Crouch kunnen scoren voor Liverpool, terwijl na rust Michael Ballack hetzelfde had kunnen doen voor Chelsea. Beide spelers hadden echter, geheel in de lijn van de wedstrijd, het vizier niet op scherp staan. Ook de ongelukkig spelende Ryan Babel slaagde er niet in om een doelpunt te maken.

Door het gelijkspel blijft Chelsea derde, drie punten achter Manchester United. De achterstand op koploper Arsenal, dat maandag in actie komt tegen Blackburn Rovers, is al vijf punten. Voor Liverpool is de afstand naar de top nog veel groter. De ploeg van coach Benitez staat vijfde en heeft elf punten minder dan Chelsea, hoewel daar bij aangetekend moet worden dat de Reds één duel minder speelden.