Gerrard: "Liverpool moet zich richten op vierde plaats"

12 februari 2008, 10:14   Bijgewerkt: 12 februari 2008, 10:26

Liverpool begon dit seizoen met de ambitie om voor het eerst sinds 1990 weer eens kampioen van Engeland te worden, maar die droom moet de club nu laten varen. Dat vindt middenvelder Steven Gerrard. Volgens hem is de titel definitief buiten bereik en moet Liverpool zich richten op een plaats in de top-vier van de Premier League.

Liverpool staat momenteel vijfde in de Engelse competitie, liefst negentien (!) punten achter koploper Arsenal. Ook Manchester United (veertien punten) en Chelsea (elf) hebben the Reds inmiddels op grote achterstand gezet, waardoor er volgens Gerrard weinig anders op zit dan om het vizier te richten op de vierde plaats en het bijbehorende ticket voor de voorronde van de Champions League.

"We moeten de titel vergeten en ons volledig richten op een plaats bij de top-vier. Dat zal nog niet meevallen, want de concurrentie voor de vierde plaats is groot. Er staan veel teams om ons heen, die goed in vorm zijn en prima voetbal spelen. Daarom is het belangrijk dat wij niet verzwakken en scherp blijven", zegt hij tegen de BBC.

De felbegeerde vierde plaats in de Premier League is momenteel in handen van Everton. De voorsprong van de Toffees op stadgenoot Liverpool bedraagt drie punten, maar de ploeg van coach David Moyes heeft wel één wedstrijd meer gespeeld. Verder zijn ook Aston Villa en Manchester City in de race om de vierde plaats.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen