Topper Bayern-Werder onbeslist, Schalke wint derby

10 februari 2008, 18:53   Bijgewerkt: 10 februari 2008, 19:51

De topper in de Bundesliga tussen koploper Bayern München en nummer twee Werder Bremen heeft geen winnaar opgeleverd. In München werd het 1-1. Schalke 04 profiteerde en klom door middel van een 2-3 overwinning op streekgenoot en aartsrivaal Borussia Dortmund naar de derde plaats in de Duitse competitie.

In de topper in München zette Diego Werder al na zes minuten op voorsprong, waarna Zé Roberto de thuisclub in de 32e minuut langszij bracht. Even daarvoor miste Luca Toni een strafschop voor Bayern. Middenvelder Mark van Bommel deed de hele wedstrijd mee. Werder herstelde zich met het gelijke spel van de eerdere ontmoeting met Bayern in de competitie. In augustus was het elftal van trainer Thomas Schaaf volledig kansloos tegen de recordkampioen: 0-4.

Bayer Leverkusen en Hamburger SV, de twee achtervolgers, hielden elkaar zaterdag in een onderling duel ook in evenwicht: 1-1. Het doelpunt van HSV kwam na 27 minuten van aanvoerder Rafael van der Vaart. Het was zijn tiende seizoenstreffer in de Bundesliga. Na rust tekende Manuel Friedrich voor de gelijkmaker. Behalve Van der Vaart stonden ook de Oranje-internationals Joris Mathijsen en Nigel de Jong in de basis bij Hamburger SV.

Door de twee gelijke spelen mocht Schalke zich de winnaar van de twintigste speelronde noemen. De club uit Gelsenkirchen was in de derby tegen Borussia Dortmund met 2-3 te sterk. Fabian Ernst maakte acht minuten voor tijd de winnende treffer. Schalke steeg naar de derde plaats en heeft nu 35 punten, vijf minder dan Bayern.

Titelhouder VfB Stuttgart leed de tiende nederlaag van het seizoen. In eigen huis ging de dolende ploeg hard onderuit tegen Hertha BSC. Het werd 3-1 voor de Berlijners, mede door twee doelpunten van Marko Pantelic.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen