Gomes: "Ik een held? Welnee, de hele ploeg"

13 maart 2008, 01:25   Bijgewerkt: 13 maart 2008, 09:36

Heurelho Gomes was altijd al een absolute publiekslieveling bij PSV, maar na woensdagavond zal zijn heldenstatus nog verder zijn toegenomen. De Braziliaan was er hoogstpersoonlijk verantwoordelijk voor dat de matig spelende Eindhovenaren zich ten koste van Tottenham Hotspur plaatsten voor de kwartfinale van de UEFA Cup, door de mogelijk beslissende penalty van Jenas te stoppen.

Jenas had de partij kunnen beslissen, nadat eerder Lazovic gemist had namens PSV. De Brit schoot zijn strafschop niet eens slecht in, maar Gomes redde fenomenaal. Hiermee verrichtte de Braziliaan zijn tweede heldendaad binnen enkele minuten, want in de allerlaatste minuut van de verlenging had hij met een katachtige reflex al Steed Malbranque van een doelpunt afgehouden. 

De algemeen directeur van PSV, Jan Reker, hield vroeger een boekje bij waarin hij noteerde in welke hoek spelers het liefst een strafschop schieten. Voor de strafschoppenserie tegen de Spurs heeft Gomes echter geen wijze raad gehad van Reker, vertelt de Braziliaan. "De enige tip die ik kreeg, was om telkens lang te blijven staan en geen hoek te kiezen voordat de speler schoot. Strafschoppen zijn geen loterij, het is een kwestie van concentratie en geloven in een goede afloop."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen